Prefectul Eugeniu Avram a monitorizat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din judeţul Satu Mare

Ca urmare a informărilor primite de la prefectul judeţului Sălaj privind creşterea cotelor apelor pe râul Crasna şi avertizările hidrologice de cod portocaliu și galben, prefectul Eugeniu Avram, însoţit de directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare, Vasile Andrieş, s-a deplasat în data de 6 aprilie, în localităţile situate în amonte pe cursul Crasnei şi pe Valea Maria.

291042-inundatii-rlScopul deplasărilor în zonele ce prezintă riscuri, respectiv Supur, Acăş, Craidorolţ, Domăneşti şi Răteşti, a fost de a evalua situaţia din teren, de a stabili cu autorităţile locale şi specialiştii de la SGA şi ANIF măsurile ce trebuie luate pentru apărarea vieţii cetăţenilor şi protejarea bunurilor acestora.

Prefectul a dorit să verifice dacă sunt respectate dispoziţiile transmise privind activarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, asigurarea serviciului de permanenţă la primăriile comunelor aflate sub avertizările hidrologice precum şi modul în care sunt pregătite autorităţile locale să intervină în caz de necesitate.

Prefectul s-a declarat mulţumit de rezultatul verificărilor şi a apreciat responsabilitatea şi implicarea autorităţilor din comunele verificate şi a personalului implicat de la SGA şi ANIF Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 7, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.