Ion Luca Caragiale va fi omagiat luni la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca Județeană Satu Mare, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” și Școala Gimnazială „Ion Creangă”, organizează luni, 30 ianuarie, cu începere de la ora 1300, un eveniment dedicat împlinirii a 165 de ani de la nașterea marelui dramaturg român Ion Luca Caragiale.

Evenimentul intitulat „Medalion I. L. Caragiale” se desfășoară la inițiativa bibliotecarilor din cadrul Secţiei de împrumut pentru copii și va fi găzduit de Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”.

Programul evenimentului va cuprinde cuvântul de deschidere, rostit de Lacrima Istrăuan, managerul instituției-gazdă, urmat de prezentarea unui material biografic ce surprinde aspecte din viața și activitatea marelui dramaturg, prin intermediul unui material realizat de bibliotecar Mihaela Ungureanu.

Elevi de la cele două instituții de învățământ partenere, Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” și Școala Gimnazială „Ion Creangă”, vor fi protagoniștii pieselor de teatru puse în scenă sub coordonarea profesoarelor Anca Seucea și Nicoleta Câmpian.

”Caragiale, alături de Eminescu și Slavici, este un scriitor național, opera sa fiind reprezentativă pentru spiritul românesc, dar îl putem considera, în egală măsură, și scriitor universal pentru că a creat situații general-valabile și tipuri umane care se regăsesc în orice societate. La împlinirea a 165 de ani de la nașterea marelui Caragiale, Biblioteca Județeană Satu Mare își propune să-l omagieze prin activități specifice, așa cum îi stă bine unei instituții care promovează valorile culturale autentice și își îndeamnă publicul la cunoaștere prin cultură”, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Evenimentul va fi completat cu expozițiile omagiale de carte „I. L. Caragiale, mereu actual”, organizate la Secția de împrumut pentru copii, Secția de împrumut pentru adulți și Filiala nr. 1.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 27 ianuarie 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.