I.J.J. Satu Mare a constatat o scădere a numărului de fapte antisociale în anul 2016

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural din data de 27 ianuarie, Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, Ovidiu Popa, a prezentat evaluarea activității desfășurate și a rezultatelor obținute de către I.J.J .Satu Mare pe anul 2016. Au participat prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, subprefectul Tamas Altfatter, directorul în cadrul Instituției Prefectului, Ramona Antonescu și membri de drept ai Colegiului Prefectural.

I.J.J. Satu Mare a avut o activitate bogată în toate sectoarele aflate în competență. Un loc important l-au avut misiunile de asigurare a ordinii și siguranței publice. Astfel au fost peste 28 misiuni zilnice, 587 misiuni de asigurare a ordinei și siguranței publice, 361 acțiuni în colaborare cu alte instituții, 128 de verificări și îndeplinire a mandatelor de aducere a unor persoane cercetate, în total au fost executate peste 2.512 misiuni de menținere a ordinei publice prin patrule în mediul urban și rural, în zona școlilor, târguri, piețe, la examenele de bacalaureat la alegerile locale și parlamentare, unele dintre ele în colaborare cu Poliția. S-a constatat o scădere a numărului de fapte antisociale fiind date 56 de sancțiuni, mai puține decât în 2015.

Au fost realizate și 91 de acțiuni de prevenire la care au participat peste 15.000 de persoane. Alte obiective care sunt în sarcina I.J.J. sunt paza și protecția obiectivelor, transporturile speciale și de valori și corespondență, fiind monitorizate peste 699 de astfel de acțiuni. Pe toată perioada analizată, I.J.J. a avut o bună cooperare interinstituțională. În prezent sunt vacante 13 posturi. A avut o bună colaborare și prezență în presa sătmăreană prin cele 2.093 materiale scrise și 1.070 în presa online. Pe tot parcursul anului, în 2016 s-a urmărit creșterea performanței actului operativ, a capacității de intervenție precum și pregătirea cadrelor din cadrul instituției,

Prefectul Radu Bud a apreciat că I.J.J. este o instituție foarte importantă în viața sătmărenilor. Este eficient, discret dar prezent în toate acțiunile sale. Au scăzut actele antisociale, lucrurile merg bine în cadrul instituției.

Colonelul Nicolae Dima de la I.S.U. ”Someș” Satu Mare a informat că între 25 și 31 ianuarie 2017 se desfășoară controale în cluburile și discotecile din Satu Mare. Au fost găsite 55 de deficiențe, dintre care 13 au fost remediate pe loc. Aceste activități de control și prevenire se desfășoară de către 11 echipe formate din cadre de la ISU și IJJ. De la 1 iulie 2017, pentru deficiențele și nerespectarea legii în cluburi și discoteci, amenzile vor începe de la 10.000 lei. În urma controalelor s-a constatat că în județ mai sunt 14 instituții care funcționează fără autorizație.

Comisarul șef Cătălin Dobse, șeful sectorului de frontieră Petea a informat în legătură cu aglomerația de la punctul de trecere a frontierei, în perioada sărbătorilor și vacanțelor. Răbdarea călătorilor și a personalului a fost pusă la grea încercare și datorită timpului friguros. Aceasta s-a datorat faptului că legislația cere verificarea fiecărui document, fiind necesare cel puțin 3 minute pentru fiecare autoturism. De aceea, a spus comisarul șef Cătălin Dobse este necesară o corelare a procedurilor cu partea maghiară.

Prefectul Radu Bud a spus că în județul Satu Mare mai sunt 5 localități de graniță unde s-ar putea deschide puncte de trecere a frontierei. Ar fi o soluție imediată și s-ar putea realiza prin alocarea fondurilor necesare pentru salariile lucrătorilor vamali.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, Marius Meghișan a precizat că s-au organizat bine Centrele de permanență din județ, dar populația nu este informată de existența acestora și nici nu se cunoaște adresa acestora. Aceste centre au un program prin care asigură asistență medicală celor care au nevoie și nu este necesară prezentarea lor la UPU. S-a constatat că 30% din numărul solicitărilor la telefonul de urgență 112 nu sunt urgențe. Aceste persoane sunt dirijate la Centrele de permanență unde primesc îngrijirile medicale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 27, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.