Un coș de fum necurățat a provocat un incendiu la o casă de locuit din Urziceni Pădure

În cursul zilei de miercuri, 1 februarie, în jurul orei 12.25, I.S.U. ”Someș” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la acoperişul unei case de locuit din localitatea Urziceni Pădure.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Carei, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru limitarea şi lichidarea incendiului în colaborare cu SVSU Urziceni

Ajunşi la locul intervenţiei pompierii au constatat că ardea coşul de fum şi acoperişul casei, existând pericolul propagării incendiului la întrega casă de locuit.

Au ars funinginea şi depunerile din interiorul coşului de fum, acoperişul casei pe o suprafaţă aproximativă de 73 metri pătrați. S-au degradat planşeul imobilului, pe o suprafaţă de circa 50 metri pătrați. Cauza probabilă a incendiului a fost coşul de fum necurăţat.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, pompierii recomandă cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

– verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn;
– verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 2, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.