60 de pachete de țigări de contrabandă, găsite de polițiști în mașina unei femei din Șomcuta Mare

Polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică, coordonate de către ofițeri din cadrul Serviciului de Ordine Publică, acționează în aceste zile pentru monitorizarea legalității desfășurării activităților în două sectoare comerciale respectiv, comerțul ilegal cu produse de alcool și tutun nefiscalizate și transportul de animale vii și produse de origine animală pe drumurile publice.

În acest context, polițiștii de ordine publică, însoțiți de cei din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, în cadrul microfiltrelor organizate, au oprit în trafic în localitatea Drăgușeni, un autoturism înmatriculat în Maramureș, la volanul căruia se afla o femeie de 43 de ani, din Șomcuta Mare.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au decoperit 60 de pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă. Pachetele de țigări nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, motiv pentru care au fost ridicate în vederea confiscării iar cea care le transporta a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 500 lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Polițiștii posturilor de poliție Apa și Medieșu Aurit, în colaborare cu specialiști din cadrul D.S.V.S.A.Satu Mare, au efectuat o acțiune privind verificarea transporturilor de animale vii și produse de origine animală pe drumurile publice cu scopul prevenirii detinerii sau transportului de animale neidentificate, ori fără documente sanitar ce pot reprezenta factori de risc cu impact asupra sănătătii populatiei, precum și identificarea modalităților de trafic ilegal cu animale. În acest context, au fost controlate 53 autovehicule și au fost efectuate verificări asupra a șase agenti economici.

Pentru neregulile constatate echipele mixte au aplicat șase contravenții la HG nr.984/2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 4.960 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 2, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.