Consilierul județean Adrian Cozma: Avem probleme serioase în ceea ce privește politica penală

”Este revoltător modul mișelesc în care a acționat acest Guvern. Un Guvern despre care sunt sigur că nu mai reprezintă nici măcar jumătate din populația care i-a votat, pentru că românii de rând, cei care le-au acordat încrederea, sunt oameni de bună credință și nu infractori care să aibă nevoie de astfel de legi.

Acest Guvern este un Guvern penal, deoarece a favorizat infractori, dar nu cei de rând care stau înghesuiți în pușcării pentru o găină furată, de foame, ci în special politicieni. Este adevărat că am considerat și în continuare spun că avem probleme serioase în ceea ce privește politica penală, la fel de adevărat este că, Codul Penal și de procedură penală trebuie pus în acord cu deciziile CCR, dar demersuri se fac responsabil, transparent și în dialog cu toate instituțiile de drept.

Această Ordonanța este data cu DEDICAȚIE, în mod clar pentru șeful PSD Liviu Dragnea. Mă așteptam să se ia măsuri urgente pentru miile de condamnați care se află în executarea unei pedepse și sunt umiliți în penitenciare datorită condițiilor inumane, asta putea reprezenta o urgentă pentru care să se muncească până în noapte, dar nu pot să accept faptul că munca Guvernului, plătită din banii mei și ai voștri a vizat doar scăparea unor politicieni corupți. O astfel de ofensă la Statul de drept și la justiție nu a mai avut loc din 1990 încoace.

Ne aflăm la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană și aproape 100 ani de la Marea Unire.

Este momentul ca vocea sătmărenilor, dar nu numai, să se facă auzită acum până la București.

Dragi sătmăreni, indiferent de clasa socială, de nivel de venit, de viziuni, de varstă, de sex și chiar indiferent de cei pe care i-ați votat în Decembrie, acesta este testul pe care Guvernul ni-l dă pentru a vedea cât de uniți și de puternici suntem. Acum trebuie să uităm de orice concurență, de orice diviziune politică sau de naționalitate de până acum și să fim axați cu toții pe o singură idee, aceea de a nu mai accepta să fim bătaia de joc a unor oameni certați cu legea care conduc statul ca pe propria căruță iar pe noi ne biciuiesc ca pe niște cai de povară, doar pentru a ajunge ei, o mână de oameni la destinația finală: bunăstarea lor.

Am greșit 20 de ani, neimplicându-ne suficient și acordând prea multă încredere unora care nu au meritat-o. Viața ne mai dă acum o șansă, poate ultima, de a nu ajunge din nou în situația de dinainte de 1990. Această șansă o reprezintă unitatea noatră în fața mârșăviei lor. Dacă vom rezista suficient de mult pe baricade, putem produce eliminarea acestor dăunători din viața noastră.

La fel ca voi, nu doresc să fiu furat cu zâmbetul pe buze, fără să pot să mă apăr, nu doresc să întrețin din banii mei politicieni care să își umple casele și burțile în timp ce noi, ne îndoim spatele încercând să ne menținem demnitatea dreaptă.

Singura soluție pe care o văd în acest moment și care depind de noi, de cetățeni, este să punem presiune pe Guvern, ca în următoarele 10 zile să retragă aceste ordonanțe care periclitează siguranța cetățeanului și a statului. Trebuie să fim conștienți de acest lucru și să nu ne dăm bătuți”.

Adrian Cozma, consilier județean

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 2, 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.