Jandarmeria Satu Mare mulțumește cetăţenilor care au ales să protesteze cu respectarea Legii

În ultimele zile, şi cetăţenii municipiului Satu Mare au ales să-şi exercite dreptul constituţional de a-şi exprima opiniile în legătură cu aspectele care frământă opinia publică în această perioadă.

În urma desfășurării în municipiul Satu Mare a unor adunări publice, comanda Jandarmeriei Satu Mare doreşte să transmită mulţumiri participanţilor pentru maturitatea şi decenţa celor care s-au aflat pe stradă.

La nivel local, Jandarmeria Satu Mare este garantul respectării drepturilor și libertăților cetățenești, atâta timp cât aceasta îmbracă forme de exprimare în care toți participanții sunt în siguranță.

Jandarmeria nu face estimări oficiale în ceea ce privește numărul de participanți la adunările publice, nu are atribuții legale și nici instrumente specializate în acest sens, putând realiza doar o proiecție în ceea ce privește dimensionarea dispozitivelor proprii de ordine și siguranță publică.

În continuare Jandarmeria Satu Mare va asigura măsurile de ordine pentru ca aceste forme de exprimare publică să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, dar totodată precizăm că prima condiţie legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spaţiul public este aceea de a o declara în prealabil.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 2, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.