Un nou proiect pentru copii, derulat de Biblioteca Județeană Satu Mare: „O oră de poveste…”

Biblioteca Județeană Satu Mare, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare, organizează în perioada 7 februarie – 7 iunie, în fiecare zi de marți, în intervalul orar 13.00 – 14.00, un nou atelier de lectură destinat copiilor, intitulat „O oră de poveste…”.

Astfel, cele mai frumoase povești își așteaptă cititorii la bibliotecă. Atelierul „O oră de poveste…” va oferi copiilor posibilitatea de a se întâlni cu cele mai frumoase cărți de povești, cu eroii pe care îi admiră, de a descoperi noi povești și eroi. Totodată, la bibliotecă vor avea ocazia să interacționeze cu alți copii.

În cadrul atelierului se vor derula diverse activități interactive, sub formă de jocuri și exerciții, menite să le stimuleze participanților creativitatea, să le antreneze imaginația și să le aducă magia din povești în preocupările cotidiene.

„Cititorii nu se nasc, ei se formează încă din copilărie. Începutul e foarte important și noi ne dorim să dezvoltăm în preocupările zilnice ale celor mici obiceiul de a citi, alăturându-ne părinţilor, bunicilor sau fraților care le citesc cu drag celor mici. Pentru un început bun, trebuie să ai cele mai frumoase cărţi pe care să le poţi citi, iar Biblioteca Județeană Satu Mare le pune cu drag la dispoziție celor interesați. Specialiștii susțin că lectura de plăcere este unul din factorii principali care influențează rezultatele școlare, iar noi dorim să oferim accesul la carte și șansa unui viitor mai bun tuturor copiilor din comunitatea noastră”, a declarat Raluca Istrate, inițiatoarea atelierului.Activitățile atelierului se vor desfășura în Sala Multimedia, situată la etajul clădirii. Bibliotecarii sătmăreni îi invită pe toți preșcolarii și elevii din ciclul primar, participarea fiind gratuită.

”Dacă vreți să creșteți copii inteligenți, citiți-le povești. Dacă vreți să creșteți copii și mai inteligenți, citiți-le și mai multe povești.”, spunea Albert Einstein.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 2, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.