Simpozion pe tema protecției zonelor umede și reducerea riscurilor dezastrelor, la Casa Verde

În data de 2 februarie, la Casa Verde din Grădina Romei, Agenția Pentru Protecția Mediului Satu Mare a organizat un simpozion pe tema protecției zonelor umede și reducerea riscurilor dezastrelor.

Au participat alături de Elisabeta Bekéssy, directorul APM Satu Mare, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, împreună cu Ioan Man, biolog, consilier la APM, Kiss István de la Societatea Carpatină Ardeleană, Masca Adrian, de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, Fazekas Loránd de la Societatea Ornitologică Română, profesori și elevi de la școlile ”Avram Iancu”, ”Vasile Lucaciu” din Satu Mare și de la școlile gimnaziale din Valea Vinului și Moftinul Mic.

Despre importanța Zilei Mondiale a Zonelor Umede – 2 februarie, precum și despre proiectele ce vizează protecția acestor zone în județul Satu Mare, au vorbit Bekéssy Elisabeta, Doina Feher, Masca Adrian, Ioan Man, Fazekas Loránd.

Elevii de la Școala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” din Satu Mare, coordonați de profesorii Gabriela Olyus, Olariu Kinga și Bârle Crina, în deschiderea simpozionului au prezentat materiale grafice, însoțit de texte și recitări din cadrul programului ”Porți verzi secuiești” la care au participat și profesorii de biologie și geografie.

Din cadrul materialelor prezentate a reieșit că protecția și utilizarea zonelor umede din județ presupune o largă abordare dar și o importanță practică deoarece sunt esențiale pentru sănătatea umană, ele ne oferă apă, ne asigură aprovizionarea cu hrană, susțin biodiversitatea și oferă diverse mijloace de trai la nivel global. Această tematică a fost sugerată de către Convenția RAMSAR pentru anul 2017 ”Zonele umede pentru reducerea riscurilor dezastrelor în cadrul sloganului multianual ”Zone umede pentru viitorul nostru”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 2, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.