A.J.O.F.M. Satu Mare: Prime de relocare neimpozabile acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj

În Monitorul Oficial al României nr. 62 din 25 ianuarie 2017 a fost publicată Ordonanța Guvernului nr. 6 pentru modificarea și completarea unor acte normative precum Legea 76/2002 în care este introdusă prima de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau reședință, dar nu mai mult de 900 de lei.

De această sumă vor beneficia persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia.

Beneficiază de prima de relocare persoanele care se încadrează în muncă, cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea în situația in care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora nu depășesc suma de 5.000 lei/lună.

Prima de relocare stabilită în cuantumul prevăzut se acordă lunar pe o perioadă de cel mult 36 de luni, în situația în care sunt respectate condițiile de acordare.

În termen de 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a prezentei ordonanțe vor fi modificate Normele metodologice de aplicare a Legii76/2002, precum și Procedurile privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă, modalitățile de finanțare și instrucțiunile de implementarea acestora, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.377/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 6, 2017. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.