Controale ale Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase la deținători legali de arme și muniții

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii specializați ai Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în baza unui plan de acțiune naţional, au desfășurat activități pentru identificarea deţinătorilor ilegali de arme, respectiv pentru verificarea respectării normelor legale privind modul de organizare și desfășurare a partidelor de vânătoare.

Astfel, în data de 04.02.a.c., a fost identificat un sătmărean de 36 ani, care deținea la domiciliu o pușca cu aer comprimat, având valabilitatea permisului de armă expirată. Cel în cauză s-a ales cu un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de nedepunerea armei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la data depășirii valabilității permisului de armă,  faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin. 6 din Codul Penal, iar  pușca cu aer comprimat a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În același context, s-au efectuat controale la trei deținători legali de arme și muniții privind modul de asigurare a armelor și munițiilor, ocazie cu care unuia dintre ei i s-a anulat dreptul de port și folosire arme și muniții neletale.

În ceea ce privește verificarea respectării normelor legale privind modul de organizare și desfășurare a partidelor de vânătoare, în data de 05.02.2017, s-a efectuat un control pe fondul cinegetic 24 Beltiug, ocazie cu care a fost identificat un participant la o partidă de vânătoare colectivă autorizată, care nu deținea asupra lui permisul de vânătoare. Cel în cauză a  fost sancționat contravențional conform Legii 407/2006, cu o amendă în valoare de 750 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 6, 2017. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.