Sesiune de lucru în cadrul proiectului PROCURE-Creating a good local economy

În perioada 6-7 februarie 2017 a avut loc o sesiune de lucru cu grupul local de sprijin constituit în cadrul proiectului PROCURE-Creating a good local economy (ACHIZIȚII-Crearea unei economii locale eficiente). Grupul local de sprijin este format din specialiști în achiziții publice din Consiliul Județean Satu Mare, primăriile municipiilor și orașelor din județ (Carei, Negrești-Oaș, Tășnad, Livada), dar și din cadrul instituțiilor publice (Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, R.A. Aeroportul Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare) și reprezentanți ai mediului de afaceri local (Camera de Comerț și Industrie Satu Mare).

Sesiunea de lucru a fost coordonată și moderată de Tamar Reay, coordonatorul din partea orașului lider al proiectului Preston (Marea Britanie), și Matthew Jackson, expertul lider al proiectului.

Sesiunea de lucru a inclus prezentări, exemple de bune practici dar și sesiuni practice care s-au axat pe următoarele subiecte: includerea criteriilor sociale în procesul de achiziții publice, rezultate și indicatori ai planului integrat de acțiune elaborat la nivelul județului Satu Mare și modalități de implicare a mediului de afaceri local în procesul de achiziții publice.

Reamintim faptul că proiectul Procure este implementat în perioada mai 2016-mai 2018 prin intermediul Programului URBACT III și are drept scop principal explorarea modalităților prin care autoritățile publice pot utiliza achizițiile publice astfel încât acestea să contribuie la dezvoltarea unei economii locale eficiente și să aducă beneficii sociale și de mediu comunităților locale. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare este unul dintre cei 11 parteneri ai acestui proiect în care mai sunt implicate următoarele autorități publice: Preston-Marea Britanie având calitatea de partener lider cu rol de coordonare, Almelo-Olanda, Koszalin și Lublin-Polonia, Praga Districtul 9 – Republica Cehă, Bologna-Italia, Koprivnika-Croația, Albacete și Candelaria-Spania, Nagykallo-Ungaria.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 8, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.