Ziua Internațională a Cititului Împreună, la Biblioteca Județeană Satu Mare, în data de 16 februarie 

Biblioteca Județeană Satu Mare se alătură inițiativei Lit World de a marca Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), coordonată la nivel național de Citim Împreună România (CIR). Data aleasă pentru anul 2017 este joi, 16 februarie, iar la acest eveniment global și-au anunțat participarea milioane de oameni din peste 100 de țări.

În acest context, Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” își va deschide porțile la ora 09.00, pentru a primi copii, educatori, dascăli, părinți și bunici dornici să se alăture acestui eveniment, iar bibliotecarii sătmăreni vor alege de pe rafturi cele mai frumoase cărți pentru a le citi participanților basme și povești.

Evenimentul se va derula în intervalul orar 09.00-13.00, primele două ore (09.00-11.00) fiind rezervate preșcolarilor, iar ultimul interval de timp (11.00-13.00) va fi alocat elevilor din ciclul primar.

Cunoscute fiind beneficiile lecturii, acest eveniment reprezintă pentru Biblioteca Județeană Satu Mare un bun prilej de a se alătura cadrelor didactice și părinților în demersul lor de a încuraja lectura în rândul copiilor, de a promova colecțiile și serviciile de care dispune, de a atrage noi membri în marea și frumoasa familie a oamenilor care citesc, dovedind, și în acest mod, rolul de instituție furnizoare de servicii culturale, de informare, învățare și recreere, pusă în slujba comunității pe care o deservește.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 9, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.