Două femei din Baia Mare au furat 2.200 de euro dintr-o locuință din Negrești Oaș, fiind reţinute de polițiști

La data de 9 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Negrești Oaș, au identificat două femei, de 38 și 39 de ani, din Baia Mare, județul Maramureș, bănuite de comiterea unui furt din locuință.

Din cercetări a reieșit că în ziua de 9 februarie 2017, cele două femei, ar fi pătruns într-un imobil din localitate, de unde profitând de ușa închisă dar neasigurată, au sustras banii aflați în buzunarul unei haine, fiind surprinse pe proprietar în momentul în care părăseau curtea imobilului.

În urma administrării probatoriului, cele în cauză au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a fi prezentate magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale. Suma sustrasă, respectiv 2200 euro, a fost recuperată de la cele două, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de furturi, Poliția recomandă cetățenilor: manifestarea de atenţie şi precauţie faţă de persoanele străine care le intră în proprietate; utilizarea mijloacelor tehnice şi de siguranţă modernă (montarea unor interfoane şi utilizarea corectă a acestora, montarea de sisteme performante de închidere a uşilor şi geamurilor sau a sistemelor de alarmă, asigurarea locuinţelor cu sisteme de închidere greu penetrabile etc.); dezvoltarea unor relaţii de bună vecinătate (supravegherea reciprocă a locuinţelor de către vecini, semnalarea persoanelor străine depistate în proximitatea locuinţelor etc.); schimbarea obiceiurilor “tradiţionale” de a păstra sume mari de bani în interiorul locuinţei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 10, 2017. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.