2,5 milioane lei vor fi alocați pentru noul sediu al Prefecturii, 24 milioane lei, pentru centura ocolitoare a Careiului

În data de 10 februarie, vineri, la sediul UDMR Satu Mare a avut loc o conferință de presă susținută de senatorul Turos Loránd și deputații Erdei István și Magyar Loránd pe subiecte legate de Legea bugetului de stat pe anul 2017 recent aprobată de Parlamentul României.

Deputatul Erdei István a precizat că dorește să facă câteva referiri generale despre noua lege a bugetului pe 2017, care a fost aprobată cu o majoritate corespunzătoare. A spus că sunt părți din lege care sugerează că aceasta a fost elaborată în grabă. Deputatul a mai subliniat că bugetul este bazat pe consum, deoarece cheltuielile de personal au crescut cu 0,7%.

Deputatul Magyar Loránd a făcut referire la câteva dintre investițiile din județul Satu Mare care vor beneficia de finanțare prin Legea bugetului pe 2017. Dintre acestea amintim noul sediu al Prefecturii Satu Mare, pentru care este alocată suma de 2,5 milioane lei, centura ocolitoare a municipiului Carei, pentru care sunt alocați 24 milioane lei și finalizarea lucrărilor  pe DN 19 cu 27 milioane lei.

Senatorul Turos Loránd, șeful comisiei de cultură din Senat, a spus că județul Satu Mare are două instituții prestigioase de cultură Teatrul de Nord și Filarmonica ”Dinu Lipatti” care prin Legea bugetului pe 2017 vor beneficia de majorări însemnate pentru artiștii sătmăreni. În prezent se constată că au existat și există diferențe de salarii ale artiștilor din cultură pe județe, salariile acestora au fost diferite iar cu noua Lege a salarizării și noul buget, care prevede majorarea cu 50% a salariilor din acest domeniu nu vor mai fi astfel de diferențe.

Senatorul a mai subliniat că s-a reușit să se acorde majorări de salarii și în domeniul cultelor. În încheiere senatorul Turos Lorand și-a arătat mulțumirea că pensionarii vor beneficia de majorare a pensiilor, în două etape, astfel încât în luna iulie 2017 punctul de pensie va ajunge la 1.000 de lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 februarie 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.