Acțiuni ale Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase pentru depistarea deținătorilor ilegali de arme

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase,  în baza unui plan de acțiune naţional, au desfășurat activități pentru identificarea deţinătorilor ilegali de arme, respectiv pentru verificarea respectării normelor legale privind modul de organizare și desfășurare a partidelor de vânătoare.

Astfel, a fost depistat un bărbat de 55 ani din Satu Mare, care, fiind deținătorul  unui pistol cu proiectile de cauciuc, drept conferit prin certificatul de deținător eliberat de IPJ Satu Mare și-a depășit drepturile conferite de lege, mutând locul de păstrare a pistolului de la locul unde a fost autorizat, respectiv  în Negrești Oaș, în municipiul Satu Mare.

În acest context, pistolul și 19 bucăți proiectile de cauciuc au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Fapta comisă de cel în cauză, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Cu această ocazie, au mai fost verificați opt deținători legali de arme cu privire modul de asigurare a armelor și munițiilor și a fost efectuat un control pe fondul cinegetic 19 Vetiș, din cadrul clubului de vânătoare Satu Mare, aparținând AJVPS Satu Mare, fiind verificați participanții la o vânătoare desfășurată în baza unei autorizații colective.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 13, 2017. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.