Secția Română a Teatrului de Nord Satu Mare a participat cu succes la Festivalul internațional de Teatru de la Reșița

Vineri seara, în prezența președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurdezeu, la Teatrul de Vest din Reșița a început Festivalul internațional de teatru ”Scena ca o stradă”. Pe scena teatrului reșițean, până în 20 februarie vor fi prezentate peste douăzeci de spectacole, care vor însuma peste 600 de actori, regizori, dramaturgi și critici.

Festivalul s-a născut în urmă cu trei ani prin străduința unor oameni inimoși care cred cu tărie în viitorul teatrului. Unul dintre aceștia este actorul Dan Mirea, directorul artistic al Teatrului de Vest Reșița, organizatorul festivalului. Printre participanții la festival se numără și dramaturgul Matei Vișniec, unul dintre cei mai mari dramaturgi din ultimele două decenii. Un mare merit are și Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița în organizarea festivalului, care se dorește să fie organizat anual.

În debutul festivalului, pe scena teatrului reșițean s-a jucat piesa ”Scrisori de dragoste către o prințesă chineză” sau ”Cum am dresat un melc pe sânii tăi”, de Matei Vișniec. Spectacolul a fost susținut de Teatrul de Artă din Deva. S-a mai jucat spectacolul ”Migraaaaaanți” sau ,,Suntem prea mulți pe nenorocita asta de barcă” de Matei Vișniec.

Secția Română a Teatrului de Nord Satu Mare a participat la acest festival cu piesa ”Autobahn” de dramaturgul american Neil La Bute. Spectacolul a avut premiera la Satu Mare anul trecut. Traducerea piesei este realizată de MonicaAnastase, regia artistică Laura Moldovan, scenografia Cristian Gătina. În distribuție: Ioana Cheregi și Andrei Stan. Grafica video, Cristian Gătina. Regia tehnică: Dorel Iurcencu, sunet: Gabriel Florin Koka, lumini: Ioan Iliuță și Ciprian Fogaș.

În piesa sa, dramaturgul american Neil La Bute promovează peisaje pe care le putem găsi pe străzile din zilele noastre. Autorul propune o călătorie în interiorul unui cuplu care pleacă la „drum” printr-un ”accident”. În piesă se derulează patru instantanee tragicomice din viața unui cuplu care deapănă amintiri în goana automobilului pe autostradă, în spațiul îngust al acesteia. Spectatorii au ocazia să asiste și la mărturisiri șocante.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 13, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.