Bugetul municipiului Satu Mare aprobat pentru anul 2017 este de 297.000.000 lei

În cadrul conferinței de presă susținute în data de 15 februarie de primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor împreună cu viceprimarii Adrian Albu și Doina Feher și administratorul public Masculic Csaba, au fost prezentate obiectivele majore cuprinse în bugetul pe anul 2017 pentru municipiul Satu Mare. Acest proiect al ”reparațiilor și proiectelor” se găsește în perioada de consultare publică, după cum a spus primarul în deschiderea conferinței.

”Dorim ca prin acest proiect să recuperăm handicapul față de orașele similare, deoarece nu am moștenit niciun proiect care să fie eligibil, de aceea vrem ca bugetul actual să fie transparent, echilibrat și adaptat nevoilor orașului”, a declarat Kereskényi Gábor.

Bugetul municipiului Satu Mare pentru 2017 este de 297 milioane lei, din care cheltuieli pentru funcționarea diferitelor instituții 254 milioane lei și 43 milioane lei reprezintă bugetul pentru investiții.

Prin acest buget, Primăria Satu Mare va reabilita în 2017 un total de 250.000 metri pătrați de carosabil, în valoare de 25 milioane lei, lucrări care se vor realiza sincronizat cu lucrări ce le au în proiect Apaserv, Electrica, EON Gaz și alți furnizori de servicii.

Se vor face parcări etajate în centru, pentru care s-au identificat două locații: pe strada Kogălniceanu și strada Decebal. Se va reabilita centrul istoric și se va revitaliza Centrul Nou.

Construcția celui de-al treilea pod peste Someș este în fază de proiect tehnic. Se va extinde iluminatul public în cartierele Micro 17, Carpați 1, Carpați 2, străzile Gheorghe Barițiu, Lazarului și Gorunului. Sunt în studiu de fezabilitate modernizarea a nouă străzi din zona străzii Dara, precum și modernizarea a 11 străzi de pământ din zona străzii Odobescu; Se vor moderniza străzile Depozitelor, Alexandru Vlahuță, Bixadului, Ceferiștilor, Livada, Locomotivei, Mașiniștilor, Merilor, Ferăstrău, Diana, Digului, zona Curtuiuș. Se va moderniza Piața Agroalimentară nr. 2 (Piața Mică) și Drumul Careiului (acesta din urmă pentru suma de 6.605.000 lei).

Vor fi realizate documentații pentru reabilitarea a șapte unități de învățământ. În prezent există proiecte tehnice pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia”, școlilor ”Mircea Eliade”, ”Octavian Goga” și ”Lucian Blaga”. Aceste investiții vor însuma peste 2 milioane lei.

Se realizează studii de fezabilitate pentru o sală polivalentă, un bazin de înot, reabilitarea complexului sportiv Dinamo, reabilitarea unei părți din parcul UFO, o pistă de biciclete spre Dara și spre podul Golescu, amenajarea malului Someșului între cele două poduri și zona de agrement Lacul Cubic.

În final, primarul Kereskényi Gábor a prezentat proiectele de amenajare peisagistică a Grădinii Romei, a parcului din Piața Libertății și a parcului de pe Bulevardul Vasile Lucaciu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 15, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.