Ziua Națională a Lituaniei, marcată la Carei. A fost relansat proiectul „Zile Naționale ale Țărilor U.E.”

Direcția de Cultură și Sport a Municipiului Carei relansează joi, 16 februarie 2017 proiectul intitulat „Zile Naționale ale Țărilor U.E.”, inițiat în anul 2014, având ca scop promovarea valorilor culturale și turistice din țările membre ale Uniunii Europene. Proiectul constă în expunerea pe un panou a zece fotografii reprezentative din aceste țări, în ziua în care fiecare țară sărbătorește Ziua Națională.

În primii doi ani, fotografiile au fost expuse în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi, situat în centrul municipiului Carei, acesta fiind un simbol arhitectural al orașului și totodată al județului Satu Mare, o locație vizitată anual de zeci de mii de turiști.

În acest an, la fel ca anul trecut, fotografiile vor fi expuse în aer liber, pe un panou așezat pe gardul care înconjoară Parcul Dendrologic al Castelului Károlyi, astfel, se estimează că și mai mulți oameni vor putea admira aceste fotografii.

În primul an au fost expuse zece fotografii cu locuri reprezentative din aceste țări, în 2015 au fost expuse fotografii cu personalități reprezentative, în 2016 cu clădiri reprezentative, iar anul acesta tema aleasă este: Stațiuni turistice.

Cu ocazia Zilei Naționale a Lituaniei, începând de joi, 16 februarie 2017, timp de o săptămână, toți vizitatorii și locuitorii municipiului Carei vor putea admira 10 imagini despre stațiuni sau obiective turistice reprezentative din Lituania. Imaginile reprezintă stațiuni de schi, trasee pentru caiac, rezervații naturale, și stațiuni balneare din minunata țară Baltică.

La data de 16 februarie 1918 Lituania obține independența față de imperiul Rus, dată care devine Sărbătoare Națională.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 16, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.