Pictorița Andrea Tămășan a vernisat la Muzeul de Artă Satu Mare expoziția personală de debut

Joi, 16 februarie, în sălile Muzeului de Artă din Piața Libertății din Satu Mare, a fost vernisată expoziția personală de pictură a artistei plastice Andrea Tămășan. Expoziția s-a constituit într-un preambul al primăverii care se apropie cu pași repezi.

Din partea muzeului sătmărean, moderatoarea evenimentului a fost Liuba Horvat, care a prezentat-o pe Andrea Tămășan, precizând că a absolvit Facultatea de Litere din Baia Mare la secția de Arte Plastice, a fost studenta profesorului-pictor Nicolae Suciu. În prezent este angajata Muzeului de Artă din Satu Mare. Liuba Horvat a precizat că expoziția este una foarte frumoasă, luminoasă, autoarea fiind receptivă la tot și că are încredere în viață, în general este optimistă. Toate aceste trăsături ale sale se oglindesc în tablourile expuse.

Dr. Daniela Bălu a precizat că avem în față expoziția de debut a pictoriței, în care iubitorii de artă pot constata că ea demonstrează multă creativitate și talent. Ea întotdeauna și-a dorit să progreseze, să evolueze spre perfecțiune. Picturile ei trădează un suflet cald, plină de bunătate ”are o privire de om plin de optimism, este o femeie cu un caracter foarte puternic”.

Cristina Gloria Oprișa, din punctul de vedere al specialistului de artă plastică, a prezentat biografia și devenirea ca pictoriță a Andreei Tămășan. Ea pictează pentru iubitorii de artă de toate vârstele. Pictează în tonuri vii, calde, este o prezență plăcută în arta plastică sătmăreană. Privitorii pot observa cu ușurință că autoarea insistă mult asupra vegetalului și pictează decorativ. Culorile i se decantează într-un optimism molipsitor. Picturile se transformă în frumoase compoziții, și folosește o tehnică mixtă. Pictează cu plăcere flori și copaci. În multe tablouri apare ca motiv fereastra, care, putem spune, este în sine un personaj al picturii. Anotimpurile sunt o permanentă sursă de inspirație, cu peisajele în toate culorile.

Este o expoziție de debut reușită. Andreei Tămășan îi urăm în continuare multă sănătate și putere de creație.

Cei prezenți la vernisaj au avut plăcuta surpriză să audieze frumoase cântece interpretate de doi cunoscuți interpreți sătmăreni, aplaudați și cu alte ocazii: Raluca Dumitru și Marian Buzilă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 16, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.