Amenzi în valoare de 45.200 lei, aplicate de OPC pentru deficiențe la legume, fructe, carne, produse alimentare

În conformitate cu tematicile naționale stabilite de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor București și tematicile regionale stabilite de Comisariatul Regional Pentru Protecția Consumatorilor Regiunea de Nord Vest Cluj pe raza județului Satu Mare în perioada 03.01.2017-14.02.2017 s-au desfășurat acțiuni de control în mediul rural, și urban privind respectarea reglementărilor legale la comercializarea produselor alimentare, legume, fructe precum și a produselor supuse operațiunilor de soldare, lichidare, promoționale fiind verificați 24 de operatori  economici.

Deficiențe constatate: vânzări promoționale reduceri de prețuri; Lipsa informării privind datele de debut ale vânzăriilor promoționale; Lipsa informării privind faptul că ofertele sunt valabile numai în limita stocului; Lipsa afișării prețurilor vechi; Lipsa afișării prețurilor noi, fiind afișate numai procentele de reducere.

Deficiențe constatate la produse alimentare și legume, fructe:

Lipsa etichetării la produsul pulpe de pui: lipsă denumire produs și cantitatea netă

Lipsa informării la denumirea produselor în limba română din import la produse zaharoase  preambalate expuse la comercializare

Lipsa informării privind data expirării nu erau afișate, la loc vizibil, data expirării la vitrina cu carne refrigerată (pulpă de porc)

Lipsa afișării la ouă a codului centrului de ambalare, sau nu era vizibil codul centrului de ambalare.

Lipsa ingredientelor în informațiile de pe etichetă nu erau menționate în lista, unul din ingrediente

Lipsa informațiilor la produsele de patiserie (lista alergenilor inexistentă), s-a constatat o informare incompleta/incorectă a consumatorilor.

Lipsa informării privind țara de origine și clasa de calitate la legume și fructe.

Lipsa afișare prețuri:

Pentru deficiențele constatate s-au aplicat sancțiuni contravenționale cu avertisment și amenzi în valoare de 45.200 lei fiind dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 17, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Amenzi în valoare de 45.200 lei, aplicate de OPC pentru deficiențe la legume, fructe, carne, produse alimentare

  1. Daca maine se va face un nou control, se vor constata aceleasi deficiente: pret neafisat, carne care pute de la distanta, pret lipsa la reduceri (afisare doar procente). Se pare ca amenzile sunt ca si inexistente pentru magazine.
    Propun controale mai dese si verificari ale realizarii indicatiilor asupra masurilor de luat. (de parca ar fi nevoie de indicatii!) Iar personalul ar fi de trimis la instruire privind disciplina comunicarii. Mare parte din acest personal pare sa stie doar sa se mire si sa se revolte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.