Lansare de album şi expoziţie de benzi desenate a dr. Gabriel-Virgil Rusu, la Castelul Károlyi din Carei

Vineri, 17 februarie 2017, în Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi, a avut loc lansarea albumului de benzi desenate „Eternul Adam“, realizat după o nuvelă de Jules Verne, urmată de o expoziţie de benzi desenate.

Autorul albumului de benzi desenate, dr. Gabriel-Virgil Rusu este un om de cultură care activează în mai multe domenii, cum ar fi istoria, arta benzilor desenate şi muzica. A absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, Facultatea de Drept şi Facultatea de Istorie-Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai“, unde şi-a luat doctoratul şi desfăşoară activităţi didactice în calitate de profesor asociat. Este comisar şef de poliţie şi director adjunct al Şcolii de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca.

Gabriel-Virgil Rusu e şi un apreciat autor de benzi desenate, având expoziţii la diverse saloane de benzi desenate din ţară, în Bucureşti, Craiova, Constanţa, publicând peste 30 de lucrări şi trei albume: „Premiera“, „Porţile creaţiei“ şi ultimul album de acest gen, „Eternul Adam“, o povestire de 30 de pagini, inspirată dintr-o nuvelă mai puţin cunoscută a lui Jules Verne.

Manifestarea a fost deschisă de Szűcs József, Bogdan Georgescu şi Marius Georgescu, care au susţinut un scurt moment muzical. Moderatorii evenimentului au fost Bogdan Georgescu şi Dan Coşarcă.

Gabriel-Virgil Rusu şi-a prezentat albumul de benzi desenate dar şi o altă carte a acestuia, „Floarea pustei – istoria lui Rózsa Sándor, ultimul mare haiduc al Europei”, pentru care a dus o muncă de documentare de 10 ani. Acesta şi-a încheiat prezentarea cu interpretarea a trei melodii folk, în limba română şi maghiară, impresionând publicul cu timbrul vocal deosebit.

A mai luat cuvântul şi profesorul de desen Aurel Donca, invitat la eveniment, care s-a arătat impresionat de talentul domnului Rusu.

La finalul manifestării, Gabriel-Virgil Rusu a primit o diplomă de onoare din partea Asociaţiei „Unirea 2009”, înmânată de preşedintele acesteia, Victor Micle şi o creaţie grafică, care reprezenta un portret al autorului alături de soţia acestuia, din partea lui Dan Coşarcă. După cum a menţionat Dan Coşarcă, desenul a fost realizat de fiica acestuia, Patricia, care dovedeşte de asemenea pasiune şi talent pentru acest domeniu.

Cei prezenţi au putut admira şi o expoziţie inedită de benzi desenate, care reprezintă o mică parte din creaţiile lui Gabriel-Virgil Rusu.

Evenimentul a fost organizat de către Direcţia de Cultură şi Sport a municipiului Carei, în colaborare cu Centrul de promovare a turismului cultural „Grof Károlyi“.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 21, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.