Prezentarea multimedia „Brâncuși. Viața și opera”, la Carei. 141 de ani de la nașterea marelui sculptor

Luni, 20 februarie 2017, de la ora 13.00 în sala de simpozioane a Castelului Károlyi din municipiul Carei s-a desfășurat prezentarea multimedia intitulată „Brâncuși. Viața și opera”, organizată cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși.

În cadrul manifestării a avut loc o prezentare biografică a sculptorului, structurată în două părți: prezentarea primilor ani de viață, a tinereții și a primelor lucrări, realizată de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și maturitatea artistică și marile creații, prezentare susținută de Mihai Mocan Andrei, muzeograf la Muzeul Județean Satu Mare – Secția Carei.

Cei prezenți au putut admira și o mică expoziție conținând paisprezece imagini despre creații reprezentative ale artistului, expoziție realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Prezentarea a fost susținută în prezența a două clase de elevi, una de la Școala Gimnazială Nr. 1 Carei și una de la Liceul Teoretic Carei, însoțite de profesorii acestora, dar și a câtorva persoane pasionate de cultură.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei și al Muzeului Județean Satu Mare – Secția Carei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 21, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.