Liberalii îndeamnă românii să consume produse românești pentru sprijinirea agriculturii autohtone

Marți, 21 februarie, la sediul PNL Satu Mare a avut loc o conferință de presă susținută de europarlamentarul Daniel Buda împreună cu viceprimarii municipiului Satu Mare, Doina Feher și Adrian Albu, în principal pe probleme ale absorbției fondurilor europene și agricultura românească.

Europarlamentarul Daniel Buda a precizat că fondurile europene pentru anul 2016 accesate în România au fost practic inexistente, fapt ce se datorează și modului deosebit de greu prin care aceste sume pot fi accesate. De aceea, întrucât ”nu avem o autoritate de management care să permită românilor mai facil absorbția de fonduri europene, guvernul ar trebui să acrediteze o astfel de autoritate care să contribuie la simplificarea procedurilor privind accesarea fondurilor europene. Să nu fie proceduri care să complice accesarea acestora”.

De asemenea, Daniel Buda a propus posibilitatea includerii competenței UAT-urilor pentru obținerea în mod direct a fondurilor europene de la Bruxelles. „Este un centralism excesiv, trebuie să creștem importanța Grupurilor de Administrație Locală pentru dezvoltare locală, și a celor care au o populație mai mică decât cifra actuală prevăzută în normative. Sunt foarte mulți bani care nu se folosesc și este păcat”.

În prezent, României i se aplică un dublu standard la vânzarea produselor agricole. ”Nu dăm înapoi. Cei de la Uniunea Europeană să înțeleagă că așa cum alte țări au dreptul să-și vândă produsele locale, și noi avem dreptul să beneficiem de lanțul scurt din hypermarketuri, cu prioritate. Altfel, fermierii noștri vor avea de pierdut. Trebuie să ne protejăm capitalul românesc și să-i oferim fermierului român posibilitatea să-și vândă produsele avantajos. Îndemn românii să consume produse românești pentru sprijinirea agriculturii”.

Viceprimarul Adrian Albu a făcut referire la taxa de salubrizare din municipiul Satu Mare, care în viitorul apropiat va trebui majorată, această majorare trebuie făcută ca urmare a costurilor suplimentare pe care trebuie să le plătească municipalitatea pentru transportul și depozitarea resturilor menajere la groapa de gunoi de la Doba. Ministerul Mediului a cerut majorarea deoarece la Satu Mare nu este respectată colectarea selectivă a gunoiului menajer.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 21, 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.