Vizita lui Kereskényi Gábor la București pentru obținerea de fonduri pentru proiectele viitoare

În conferința de presă susținută miercuri, 22 februarie de primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor împreună cu consilierul Butka Gergö și Natalia Covaci, a informat în legătură cu rezultatele vizitei recente a edilului-șef sătmărean la București, la câteva ministere în scopul obținerii de fonduri pentru proiectele de viitor.

La Ministerul Dezvoltării, unde s-a întâlnit cu secretarul de stat Adrian Gâdea, Kereskényi Gábor a solicitat ca al treilea pod peste Someș să fie inclus în Programul Național de Dezvoltare Locală, deoarece am ajuns să putem prezenta nota de fundamentare pentru această investiție. De asemenea, a solicitat aprobarea fondurilor pentru cele 13 pachete de proiecte de investiții la Podul Decebal, Micro 17, Carpați 1, 2, Piața Mică, și 15 străzi din municipiu.

O altă vizită a primarului a fost la Comisia Administrației Structurilor Rutiere – CNAIR, unde a cerut Hotărâre de Guvern pentru despăgubirea expropriaților de pe centura ocolitoare. Va fi cea mai mare și complexă investiție din România, care va cuprinde și drum cu patru benzi, inclusiv un al treilea pod peste Someș. Pentru aceste lucrări apare deja în bugetul pe 2017 o treime din totalul sumei, în valoare de 137.000.000 lei.

Primarul Kereskényi Gábor a informat că a mai fost și la Ministerul Apărării Naționale, unde s-a întâlnit cu ministrul Gabriel Leș referitor la cele 2,3 hectare de teren aflate în proprietatea ministerului, care vor fi cedate pentru complexul de construcții sociale din zona stadionului Someșul, precum și pentru construirea a încă trei blocuri ANL pe strada Liviu Rebreanu din care trebuie cedate jumătate din locuințe angajaților din MAPN. ”Am solicitat ca să cedăm numai 25% din locuințe, avâmd solicitări foarte mari din partea tinerilor.

De asemenea, municipalitatea dorește să preia de la Ministerul Tineretului și Sportului Hotelul Sport pe care să-l reabiliteze și să-l folosească pentru sportivi. În încheiere, primarul a spus că imediat ce timpul va permite, se va începe întreținerea și repararea drumurilor, având asigurate condițiile materiale pentru asfaltarea a 250.000 metri pătrați de drumuri.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 22 februarie 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.