A.J.O.F.M. Satu Mare: Obligativitatea comunicării locurilor de munca vacante de către agenții economici

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare aduce la cunoştinţa agenţilor economici din judeţul Satu Mare că au obligaţia să comunice la agenţie toate locurile de muncă vacante. Această obligaţie se regăsește în Legea 76/2002 cu modificările şi completările ulterioare, care la art.10 prevede obligativitatea comunicării tuturor locurilor de muncă vacante în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din randul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj au obligaţia de a anunţa în termen de 3 zile agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă la care aceştia au fost înregistraţi.

De asemenea, angajatorii au obligaţia să comunice Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate conform alin.(1) al art.10, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii.

Nerespectarea acestor termene se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 10.000 lei conform art.113 litera k) din Legea 76/2002.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 23, 2017. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.