Școala Gimnazială ,,Dr. Vasile Lucaciu” Satu Mare participă la concursul internațional ,,Porți verzi”

Vineri, 23 februarie 2017, la Școala Gimnazială ,,Dr. Vasile Lucaciu” din Satu Mare, a avut loc un eveniment deosebit: prezentarea celor șapte planșe realizate de echipa școlii în cadrul concursului internațional ,,Porți verzi” și a unui spectacol artistic.

La această competiție, care se desfășoară în Europa Centrală și de Est, participă elevi cu vârste cuprinse între 9-15 ani. Obiectivele programului sunt: sensibilizarea tinerilor pentru păstrarea tradițiilor și formarea unei atitudini responsabile față de mediu.

Echipa ,,Vestitorii”, formată din elevi din clasele a V-a, a VII-a și a VIII-a, secția română și maghiară, a ales în acest an tema ,,Gospodăria ecologică (sau ce trebuie să facem pentru mediu)”. Tablourile realizate în diferite tehnici reflectă sugestiv valorile ecologice esențiale pentru viitorul lumii văzute prin ochi de copil.

Membrii echipei, coordonați de profesoarele Ölyüs Gabriella și Bârle Crina, au pus mult suflet în prezentarea afișelor, aducând informații pertinente pentru colegii și profesorii prezenți, dar și în realizarea spectacolului artistic. La finalul acestuia, directorul școlii, Micle George, și directoarea adjunctă, Hudak Ildiko, au felicitat echipa și i-au urat succes în competiție.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 26, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.