Până în februarie nu s-au produs evenimente rutiere soldate cu victime în zona școlilor

Luni, 27 februarie 2017, în Sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare a avea loc şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare. Au participat subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, președintele A.T.O.P. Veron Andrei împreună cu consilieri județeni membri A.T.O.P. și șefi de instituții cu răspundere în domeniul ordinii publice.

Ordinea de zi a ședinţei a cuprins: Prezentarea situației gospodăririi apelor în județul Satu Mare, de către ing. Vasile Andrieș, directorul Serviciului de Gospodărirea Apelor Satu Mare.  Județul Satu Mare face parte din bazinul hidrografic inferior al Someșului, care are afluenți importanți în județ: Crasna și Tur, iar din Maramureș un afluent cu potențial de poluare, Săsarul. În prezent în județ nu există intreprinderi mari care au putea contribui la modificarea calității fizice și chimice a apei râului Someș. Directorul ing. Vasile Andrieș a declarat că apele din județul Satu Mare se încadrează în parametri normali, calitatea lor fiind în permanență monitorizată de salariații Serviciului de Gospodărirea Apelor Satu Mare.

A fost ridicată problema calității apei din Negrești Oaș, care lasă de dorit din cauza condițiilor tehnice inadecvate de la stația de epurare din zonă.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, comisar șef Alin Haniș a prezentat Analiza privind asigurarea climatului de siguranță publică în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2016-2017 aferent lunii ianuarie 2017. ”Din totalul celor 213 unități de învățământ dotate cu o formă sau mijloc de pază și monitorizare, 32 sunt dotate cu pază proprie, adică  13 școli gimnaziale și 19 licee. Aceste unități școlare găzduiesc zilnic 54.322 de elevi. În acest an școlar toate școlile au încheiat acorduri de cooperare cu subunitățile de poliție de pe raza de competență. În perioada analizată, au fost sesizate patru infracțiuni din care două de lovire și două infracțiuni de furt și o moarte suspectă, toate comise în incinta unităților școlare. Cu ocazia acțiunilor desfășurate, lucrătorii de poliție au aplicat 18 contravenții, de asemenea au fost identificați 21 de elevi aflați în situație de abandon școlar, în mediul rural.

Este de remarcat pozitiv că până în luna februarie nu s-au înregistrat evenimente rutiere soldate cu victime omenești în zona unităților de învățământ cu implicarea elevilor sau a preșcolarilor. De asemenea, nu s-au evidențiat activități specifice și tipice unor grupuri infracționale. A fost propusă dotarea tuturor unităților de învățământ cu supraveghere video.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 27, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.