Două autoutilitare și două căruțe, folosite la transporturi ilegale de material lemnos, au fost confiscate

Pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale și a transportului de material lemnos fără acte de proveniență, polițiștii sătmăreni au organizat acțiuni menite să descurajeze ilegalitățile în acest domeniu. Două autoutilitare și două căruțe, folosite la transporturi ilegale, au fost confiscate.

În data de 24.02.2017, acționând pe drumurile de acces spre fondul forestier, în baza planului de acțiune ”Scutul Pădurii”, polițiștii Postului de Poliție Pișcolt au identificat în jurul orei 17.00 două atelaje hipo care transportau material lemnos. Căruțașii, doi bărbați de 30 respectiv 37 de ani din Pișcolt, nu dețineau documente de proveniență și transport, astfel că pe lângă amenda contravențională de 5.000 lei, atât lemnul transportat cât și căruțele, au fost ridicate în vederea confiscării

În seara zilei de 25.02.2016, în jururl orei 21.15, polițiștii Secției  Rurale Beltiug și cei ai Poliției Oraș Ardud, au identificat pe DN 19, între localitățile Rătești și Beltiug, un conducător auto de 51 de ani din Socond, la volanul unei autoutilitare cu care transporta material lemnos. Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență pentru cei aproximativ doi metri cubi de material lemnos transportat, pe lângă amenda contravențională, s-a dispus și ridicarea în vederea confiscării a autoutilitarei și a încărcăturii.

Patrula de ordine și siguranță publică a Poliției Municipiului Satu Mare, formată din polițiști și jandarmi, a oprit în data de 26.02.a.c. în jurul orei 06.00 o autoutilitară care transporta material lemnos. Din verificări, a rezultat că cel de la volan, un tânăr de 20 de ani din localitatea Săbișa, județul Maramureș, cu rezidența în Sătmărel, transporta ilegal material lemnos. Extinzându-se verificările, s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În acest context, pe lângă amenda contravențională de 5.000 lei, confiscarea autoutilitarei și a materialului lemnos, tânărul s-a ales și cu dosar penal pentru conducere fără permis.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 28, 2017. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.