A sosit primăvara la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare

Într-o zi mohorâtă, mai puțin dorită ca zi de primăvară, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare, a fost vernisată expoziția de arte vizuale ”Salonul de Primăvară”. Expoziția a fost realizată sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei Municipiului Satu Mare, Consiliului Local Satu Mare, Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare și Școlii de Arte Satu Mare.

Cu acest prilej expun un număr de 26 de membri ai AAP Satu Mare un număr de 65 creații, picturi, sculpturi, papercut și lucrări de grafică. Aceștia sunt: Gergely Csaba, Tillinger Ștefan, Kerestesi Monica, Rátz Izabella, Cherecheș Alexandra, Sabău Vasile, Sabău Maria, Rusu Luminița, Bélanszky-Demkó Béata, Bartha Csaba Attila, Bihari Beatrix Renata, Kohán Angéla, Moldovan Brândușa, Veress Elisabeta, Dragoș Vasile, Szauftman Fărcașiu Ioana, Rudăreanu Cristian, Ardelean Anton, Szigeti Camelia, Ruștiuc Mircea, Moldovan Cristina, Guga Margareta, Foris Ecaterina, Kóter Vasile, Szodoray-Parádi Hajnalka, Sălăjan Cătălin.

Moderatorul evenimentului a fost profesoara Maria Varga de la Școala de Arte Satu Mare. Ea a făcut precizarea că tablourile expuse amintesc culorile primăverii, anotimp care începe în aceste zile.

Din partea Primăriei municipiului Satu Mare a onorat invitația viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher. Ea s-a declarat mulțumită de frumusețea tablourilor expuse, de profesionalismul manifestat de artiștii plastici, fapt pentru care i-a felicitat pe toți membrii AAP Satu Mare.

Au mai luat cuvântul vicepreședinta A.A.P., Monica Keresztesi și directorul Școlii de Arte Satu Mare. Florin Pop. Acesta le-a felicitat pe toate doamnele și domnișoarele cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. I-a felicitat și pe elevii Școlii de Arte și pe îndrumătorii lor pentru frumosul program prezentat. A mulțumit viceprimarului Doina Feher, pentru prezența la acest vernisaj, semn că Primăria Satu Mare este permanent alături de creatorii de frumos.

Vizitatorii pot să admire un număr mare de tablouri, ce reprezintă atât peisaje citadine sătmărene, la început de primăvară. În acest sens excelează Ștefan Tilinger, care prezintă mai multe tablouri color. Evident că și florile ocupă spații largi. Atenția este captată de florile lui Mircea Ruștiuc, pictate cu multă finețe, dar și peisajele reprezentând pădurile de la început de primăvară ale Ecaterinei Foriș. Unele tablouri sugerează o primăvară târzie, înaintată deja în vară, precum tablourile cu maci ale Elisabetei Veress. Ioan C. Sălăjan demonstrează că și prin metaloplastie se poate evoca frumusețea primăverii. Toți artiștii plastici s-au străduit să redea câte un crâmpei de primăvară, nefăcând deloc economie la capitolul culorilor.

Programul cultural a fost prezentat de către cursanții Școlii de Arte Satu Mare, care a cuprins poezie, cântece și balet. Raluca Dumitru a fost aplaudată îndelung, pentru frumosul cântec închinat tuturor mamelor.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 9, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.