Modernizarea satului românesc, una din principalele priorități ale M.D.R.A.P.F.E.

Vineri, 10 martie, în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ Satu Mare a avut loc conferința de presă susținută de viceprim-ministrul României, Sevil Shhaideh, în cadrul vizitei de lucru efectuate în județul Satu Mare împreună cu secretarul de stat Adrian Ionuț Gâdea din cadrul Ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

La conferință au mai participat ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Rus, deputații Ioana Bran și Erdei István, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a informat că în cadrul întâlnirii avute cu conducerea Unităților Administrativ Teritoriale din județul Satu Mare, a prezentat cele trei priorități ale Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. În primul rând, administrația publică reprezintă una din prioritățile M.D.R.A.P.F.E. prin care să fie asigurat pachetul minim de servicii publice în fiecare localitate din mediul rural, care sunt în număr de 10 și vizează: sănătatea (dispensar medical rural, centru medical de permanență); școli, grădinițe, creșe, apă, canal, energie termică și electrică, drumurile (modernizare, reabilitare, drumuri comunale, județene, străzi, poduri, pasaje, piste de biciclete); salubrizare, cămin cămin cultural, lăcașe de cult, baze sportive, precum și locuințe sociale pentru tineret, reabilitarea clădirilor cu risc seismic.

S-a făcut referire la programul prioritar privind Modernizarea satului românesc, prin P.N.D.L. cu un singur minister integrator și cu aceleași reguli de implementare. De asemenea, au fost făcute propuneri de măsuri în programul de guvernare pentru modernizarea satului românesc.

Creșterea absorbției de fonduri europene este de asemenea o prioritate, România având acees pentru anul acesta la 5,2 miliarde de euro. Pentru aceasta, ar trebui ca toate actele să fie întocmite până în luna aprilie. ”Dorim să îmbunătățim procedurile pentru obținerea investițiilor din mediul rural. Am deblocat toate situațiile-problemă, astfel unitățile administrative locale pot să-și depună solicitările în derularea investițiilor de dezvoltare pe care și le-au propus. Suntem un Guvern aplecat cu seriozitate asupra asigurării finanțării acestor obiective. Până în 17 martie dorim să se depună solicitările la Guvern pentru toate investițiile”, a precizat Sevil Shhaideh.

Problemele județului Satu Mare sunt similare cu ale altor județe. Referitor al treilea pod peste Someș, care este foarte necesar la Satu Mare, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a spus că așteaptă documentația completă pentru realizarea investiției.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 10, 2017. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.