Activități omagiale dedicate lui Ion Creangă, în organizarea Bibliotecii Județene Satu Mare

Biblioteca Județeană Satu Mare în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ion Creangă” și Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, au organizat joi, 9 martie, și vineri, 10 martie, o serie de activități prilejuite de împlinirea a 180 de ani de la nașterea marelui povestitor şi clasic al literaturii române, Ion Creangă. Scriitorul s-a născut la data de 1 martie 1837.

Reunite sub genericul „Amintiri despre Ion Creangă” și organizate la inițiativa Secției de împrumut pentru copii, activităţile au debutat joi, 9 martie, cu începere de la ora 12.30 în găzduirea unității de învățământ care poartă numele ilustrului scriitor, în cadrul unei suite de evenimente dedicate Zilelor Școlii „Ion Creangă”.

Activitățile au continuat vineri, 10 martie, cu începere de la ora 1100, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, parteneri fiind de această dată elevii clasei a VI-a A de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, care au însuflețit povestea „Soacra cu trei nurori” printr-un moment pus în scenă sub coordonarea d-nei Anca Seucea, profesor de Limba și literatura română.

S-au remarcat elevii: Princz Vanessa, Siket Denis, Meghișan Darius, Roman Călin, Gherman Otto, Caraba Cosmina, Niste Cristina, Pricop Cristina, Moldovan Denisa, Raul Călin, din clasele a VI-a B și a VI-a A.

Bibliotecara Mihaela Ungureanu de la secția de împrumut pentru copii, a fost principalul organizator al evenimentului, împreună cu directorul adjunct al Bibliotecii Județene, Paula Horotan și profesoarele Nicoleta Câmpean de la Școala ”Ion Creangă” și directorul Școlii Gimnaziale ”Constantin Brâncoveanu”, Anca Seucea.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 martie 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.