O nouă ediție a concursului de recitări din lirica poeților sătmăreni ”Recitatio”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare organizează vineri, 24 martie 2017 de la ora 14.00 cea de-a XI-a ediție a concursului de recitări din lirica poeților sătmăreni ”Recitatio”. Evenimentul va avea loc la Casa Meșteșugarilor (fostul cinematograf Popular).

Organizatorul concursului este Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Asociația Scriitorilor de Nord-Vest și Cenaclul Cronograf, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare.

Concursul de recitări „Recitatio” se adresează elevilor de liceu şi studenţilor sătmăreni şi se desfăşoară pe două secţiuni: interpreţi individuali şi grupuri de recitatori.

Concurenţii individuali pot participa cu o singură poezie sau un colaj – care să nu depăşească 5 minute — obligatoriu din lirica poeţilor sătmăreni.

Pentru promovarea autorilor sătmăreni, organizatorii recomandă concurenţilor individuali din aceeaşi unitate şcolară să nu opteze pentru creaţia unui singur autor. (ex. 4 concurenţi — 4 autori).

Grupurile de recitatori pot prezenta un colaj din poeziile unui singur poet sau mai multor poeţi sătmăreni, cu acompaniament muzical sau fără. Durata totală a programului nu poate depăşi 10 minute.

Recitarea poate să fie în orice limbă.

Înscrierile la concurs se fac până la data de martie 18 martie 2017 la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Satu Mare, str. Mihai Viteazu, nr. 32 sau pe adresa de e-mail: cjcreatie@yahoo.com.

Președintele juriului va fi actorul Dorel Vișan, alături de oameni de cultură și teatru sătmăreni și se vor acorda următoarele premii:

Marele Premiu- 600 RON

Individual Grupuri

I- 300 RON x 2 I- 400 RON

II- 200 RON x 2 II- 300 RON

III- 150 RON x 2 III- 200 RON

Mențiune 100 RON x 3 Mențiune 150 RON x 3

Juriul poate redistribui aceste premii în funcţie de prestaţia concurenţilor.

Informaţii suplimentare la telefoanele 036.407511 şi 0722.350422 (Robert Laszlo); 0771.017678 (Loredana Știrbu).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 21, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.