Activități organizate în municipiul Carei cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului – 27 martie

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, care este sărbătorită la data de 27 martie, membrii trupei de teatru M.E.E.M. din cadrul Centrului Cultural Carei inițiază acțiunea intitulată „Lume, privește-te-n oglindă!”. Acțiunea se desfășoară în colaborare cu trupa de teatru „Dömik” din cadrul Centrului Cultural Carei.

Evenimentul pornește de la celebra replică din piesa de teatru „Hamlet” a lui William Shakespeare, în care personajul principal, tânărul prinț spunea că scopul teatrului este încă de la începuturile sale şi până astăzi „să se păstreze ca o oglindă a firii; să arate virtuţii adevăratele ei trăsături, păcatului icoana lui şi tuturor vremilor şi vârstelor tiparul lor”, și are ca scop conștientizarea importanței rolului teatrului în dezvoltarea oamenilor și educarea societății.

Acțiunea va avea loc luni, 27 martie 2017, între orele 14.00 – 17.00 în zona pietonală de lângă amfiteatrul din municipiul Carei și va consta în faptul că trei persoane vor ține o oglindă în brațe, astfel încât fiecare trecător, în momentul în care va trece pe lângă oglindă își va putea observa expresia feței și starea sufletească din momentul respectiv. De asemenea, tinerii participanți vor împărți fluturași cu citate cunoscute din texte dramatice. În caz de vreme nefavorabilă, acțiunea în aer liber va fi anulată.

Tot în acceași zi, Teatrul Municipal din Carei își va deschide porțile pentru vizitatori, astfel toți cei interesați să afle mai multe informații despre clădirea teatrului, să vadă scena, culisele și celelalte încăperi mai puțin accesibile publicului, vor avea posibilitatea să le viziteze, între orele 10.00 – 13.00 respectiv 17.00 – 18.30.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 22, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.