Ziua Poliţiei Române, sărbătorită la Satu Mare. 195 de ani de istorie şi tradiţie

La Satu Mare, Ziua Poliţiei Române a debutat în cursul zilei de vineri, 24 martie, poliţiştii ţinând să aducă un omagiu celor ce au decedat în timpul activităţii ori în rezervă. La Catedrala Ortodoxă a fost oficiată în această dimneaţă o slujbă de comerorare a poliţiştilor plecaţi într-o altă “misiune”, rugăciunile familiilor împletindu-se cu gândurile de aducere aminte şi omagiul colegilor şi al rezerviştilor ce au ţinut să fie prezenţi la acest moment emoţionant. Apoi începând cu ora 10.00 a fost oficiată slujba de sfințire a sediului inspectoratului de pe strada Mihai Viteazu nr. 11.

Tot de la ora 10.00, în Piața 25 Octombrie din municipiu, au fost amplasate standuri ale Poliţiei la care au participat poliţişti rutieri, criminalişti, poliţişti de proximitate şi prevenire. Cetăţenii au avut ocazia sa intre în contact cu dotarea Poliţiei Rutiere, cu Laboratorul Criminalistic Mobil, fiindu-le de asemenea înmânate pliante cu conţinut informativ şi de prevenire a diferitelor tipuri de infracţiuni. Această activitate s-a bucurat de atenţia elevilor care au fost încântaţi de ceea ce au avut ocazia să vadă, exprimîndu-şi dorinţa de a deveni şi ei în viitor poliţişti.

Ulterior, de la ora 11.30, în sala de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc şedinţa festivă, poliţiştii sărbătoriţi în această zi fiind onoraţi de prezenţa a delegațiilor polițiștilor din Ungaria, Ucraina și Slovacia, dar și de reprezentanți ai structurilor județene ale M.A.I., M.Ap.N., Ministerului de Justiție Ministerului Public și ai autorităților locale.

Într-o atmosferă de sărbătoare a fost prezentat mesajul Inspectorului General al Poliției Române, fiind felicitaţi toţi cei care zi de zi îşi dedică activitatea siguranţei cetăţenilor. În centrul atenţiei s-au aflat cei 28 de ofițeri și 31 de agenți de poliție, care au fost avansaţi în gradul profesional următor.

Reprezentanţii structurilor teritoriale ale Corpului Național al Polițiștilor și ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, au oferit premii şi diplome mai multor poliţişti care s-au remarcat în îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu precum şi în activităţile sindicale.

Manifestările au continuat cu exerciții demonstrative cu câinii de serviciu și cu demonstraţii tactice de luptă, executate de polițiștii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 24, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.