Atacuri dure între liderii USL. Antonescu: „De ce a plecat Boc? Originalul e de preferat copiei”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu mai are la fel de multă încredere în Victor Ponta ca la începutul construcţiei USL şi s-a întrebat de ce au mai fost schimbaţi Boc şi Ungureanu, întrucât "originalul e intotdeauna preferabil copiei". El s-a arătat deranjat de faptul că premierul a adoptat termenii lui Traian Băsescu în relatările despre referendumul din 2012. Victor Ponta a transmis, la rândul său, un avertisment la adresa liderului PNL.

5359163_mediafax_foto_marius_dumbraveanu_78226100Crin Antonescu l-a criticat vehement, într-o emisiune TV, pe partenerul său de alianţă, Victor Ponta. "Constat cu tristeţe că, dincolo de întâmplări, numirea unor procurori, propunerea procurorilor, (…) există ceva care pe mine, de exemplu, şi nu cred că numai pe mine mă deranjează, pentru că nu mai există nicio circumstanţă atenuantă – s-a schimbat tonul şi s-a schimbat povestea, s-a schimbat istoria", a susţinut Antonescu, într-o emisiune a postului Antena 3, precizând că se referă la raportarea premierului la episodul referendumului pentru demiterea preşedintelui.

"Partenerul meu politic, premierul, lider al USL, se referă la episodul referendumului din vara lui 2012, de suspendare a lui Traian Băsescu, în termenii lui Traian Băsescu. Premierul zice azi «nu au venit destui oameni, de asta a rămas Băsescu la putere». Păi uităm că oameni au venit destui, au venit mulţi, îngrozitor de mulţi pentru Traian Băsescu, nu au venit niciodată atât de mulţi pentru a vota sau pentru a demite un preşedinte", a susţinut liderul PNL.

El a amintit de momentul "eratei" emise de Curtea Constituţională în interpretarea unei decizii privind referendumul, reproşându-i lui Victor Ponta faptul că ar fi făcut uitat acest lucru.

Antonescu: Orginalul e intotdeauna preferabil copiei

Avem o relaţie politică în care ne străduim să mergem înainte, şi deocamdată am deplina speranţă că vom reuşi. Dar înainte pentru mine înseamnă doar acele lucruri, şi nu altele. Dacă în continuare vom constata că nu am făcut ce am spus, ci altceva, că aşa a fost nevoie – vine simplu întrebarea şi nu ezit să dau şi răspuns. Dacă nu putem face altceva decât Băsescu, de ce nu i-am lăsat pe Băsescu, Boc şi Ungureanu să facă ei, că originalul e întotdeauna preferabil copiei" a declarat Antonescu.

Liderul PNL, despre episodul Kovesi

Crin Antonescu a precizat că "la rigoare" Laura Codruţa Kovesi poate fi propusă pentru şefia DNA, dar cineva trebuie să fie "cinstit" şi să spună: "da, n-am uitat ce s-a întâmplat în Parchetul general sub conducerea doamnei Kovesi şi a domnului Băsescu". Toate acele lucruri aşa au stat, nu v-am minţit când v-am spus şi ne plângeam pe la porţile voastre că aşa stau lucrurile şi vă ceream voturile ca să le schimbăm. «Nu pot acum, e o situaţie, internaţională, juridică, de care vreţi. Sunt silit să fac asta şi o fac, fac acest compromis». Dar a ne face că uităm porţiuni din istorie şi a povesti pe tonul şi cu termenii propagandei lui Traian Băsescu, un trecut atât de recent, cred că este mai supărător decât faptul în sine, care înseamnă un compromis politic", a declarat Antonescu.

El a menţionat că s-a simţit jignit de faptul că Traian Băsescu şi-a bătut joc "într-un fel" de Victor Ponta atunci când a susţinut că a fost alegerea premierului să o propună pe Kovesi la şefia DNA, fapt care a lezat orgoliul său şi a "milioane de oameni".

Replica lui Ponta: Fără PSD nu câştigă nimeni prezidenţialele

La rândul său, preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, la o televiziune, că intenţionează să îl sprijine pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte, dar că se va "ascunde" dacă sondajele ar arăta că îi afectează acestuia campania, adăugând însă în acelaşi timp că "fără PSD nu câştigă nimeni prezidenţialele".

El a afirmat din nou că va avea grijă să nu îl tragă în jos pe liderul PNL, Crin Antonescu, în campania pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, menţionând însă că, potrivit ultimelor sondaje, nu este chiar "o piatră de moară" pentru acesta.

Realitatea.net

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 9, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.