C.J.S.U. Satu Mare este pregătit pentru orice situație de urgență pe bazinul inferior al Someșului

În ziua de miercuri, 29 martie, 2017, la sediul Prefecturii Satu Mare, a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, coordonat de prefectul județului Satu Mare, Darius Filip. Au participat subprefectul județului Satu Mare, Tamas Altfatter, director în cadrul Instituției Prefectului, Ramona Antonescu, șefa de cabinet Cecilia Marinescu și membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

La ordinea de zi s-au aflat următoarele puncte: Actualizarea componenței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare și a grupurilor de suport tehnic pentru managementul situațiilor de urgență, pe tipuri de risc și Adoptarea Hotărârii nr.3 din 29.03.2017 privind costurile maxime estimate a fi generate pe parcursul anului 2017 de punerea în funcțiune a stațiilor de pompare de desecare din administrarea A.N.I.F. – Filiala de Îmbunătățiri Funciare Satu Mare, pe raza județului Satu Mare.

Stațiile de pompare ar urma a fi puse în funcțiune în cazul unor precipitații abundente, care ar putea genera eventuale inundații. Informarea privind costurile a fost prezentat de directorul ANIF Satu Mare, Ioan Oneț. Potrivit unor costuri estimative, punerea în funcțiune a stațiilor de pompare, la nivelul județului Satu Mare ar costa circa 80.000 de lei. Deoarece potrivit prognozelor, anul 2017 se anunță un an secetos, sunt slabe premise ca aceste stații de pompare să fie puse în funcțiune, a precizat directorul ANIF Ioan Oneț.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de urgență au aprobat suma estimată de 80.000 de lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 29, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.