Poetul Gheorghe Cormoș a fost sărbătorit în cadrul cenaclului ”Afirmarea”, la împlinirea vârstei de 60 de ani

Miercuri, 5 aprilie 2017, la Centrul cultural ”G. M. Zamfirescu” din Satu Mare a avut loc o nouă ședință mai deosebită a Cenaclului ”Afirmarea”, În cadrul ședinței a fost sărbătorit unul dintre membrii de bază ai cenaclului, poetul Gheorghe Cormoș, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 60 de ani.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de către președintele cenaclului, jurnalistul Ioan Anițaș, care i-a urat sărbătoritului mulți ani cu sănătate și putere de creație. Gheorghe Cormoș și-a prezentat câteva date biografice, activitatea lui literară, întâlnirea lui cu poezia, și bineînțeles activitatea deosebit de bogată din cadrul cenaclului. A rememorat aspecte din activitatea cenaclului ”Afirmarea”, cu multe decenii în urmă, atunci când în cadrul cenaclului au activat poeți importanți precum Ioan Vădan, Dorin Sălăjan, Emil Matei și alți importanți poeți sătmăreni.  Gheorghe Cormoș a citit un grupaj de poezii, de buzunar, poezii care au fost bine primite de către cenacliști.

Poetul Ioan Sălăjanu a citit la rândul său câteva catrene, cu referire la activitatea poetului sărbătorit. Cuvinte de apreciere la adresa poeziei lui Gheorghe Cormoș au fost rostite și de către poetul George Vulturescu. El a arătat că acesta are un valoros potențial poetic și este convins că și în viitor va da la iveală noi poeme valoroase.

A fost prezent și profesorul Gheorghe Gheorghiade, fost director al Liceului de Artă din Satu Mare pe vremea când Gheorghe Cormoș era elev. El și-a exprimat bucuria că fostul său elev este azi un poet cunoscut și respectat și cu ocazia zilei lui de naștere i-a urat multă sănătate și noi succese.

Printre cei care au luat cuvântul s-au mai numărat profesoara Maria Letai și ing. Cornel Burcea. Acesta din urmă a mărturisit că apreciază în mod deosebit în creația lui Gheorghe Cormoș faptul că are sentimente deosebite față de mama sa. Apreciază că scrie o poezie cu ecou, o poezie muzicală cu care se apropie, păstrând proporțiile, de creația argheziană.

Din partea Editurii Inspirescu din Satu Mare, managerul George Terziu i-a înmânat sărbătoritului o Diplomă de excelență ”Pentru curajul de a fi împlinit 60 de ani”. Aprecierea față de creația lui și-a exprimat-o în versuri: ”Frumoase sunt poemele tale/Cu care spăl dimineața ochii arborilor/Ești prietenul meu de primăvară, de zi, de secunde/De o vacanță la Satu Mare/În cenaclul Afirmarea se pun paie pe focul pasiunii/ În ședința când citește Cormoș/ Poeme din colivia îngerilor/….”.

În cinstea sărbătoritului, Georgeta Govor și Diu Oșan au interpretat mai multe cântece din repertoriul lor. La eveniment, în afara celor care au luat cuvântul, au participat: profesorul Carol C. Koka, scriitorul Mihai Sas, dr. Alexandru Zotta, col. (r) Voicu Șichet cu soția, scriitorul Mihai Sas, ing. Claudiu Govor, interpreta de muzică populară Angela Munteanu și poetul Florin Leșcău.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 5, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.