A.J.O.F.M. Satu Mare: Din cei 850 de participanți la Bursa generală a locurilor de muncă, 36 au fost angajați pe loc

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a organizat vineri, 7 aprilie 2017 Bursa generală a locurilor de muncă, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Bursa Generală a Locurilor de Muncă este o măsură activă care se adresează în mod egal tuturor persoanelor înregistrate la agenție, șomeri indemnizați și neindemnizați, persoane în căutarea unui loc de muncă, pentru a avea acces la un loc de muncă.

La deschiderea bursei au participat reprezentanți ai Prefecturii Satu Mare în persoana prefectului Darius Filip, ai primăriei Satu Mare, viceprimarii Albu Adrian și Feher Doina, membrii Consiliului Consultativ al A.J.O.F.M. Satu Mare, parlamentari de Satu Mare, precum și reprezentanți ai Poliției, ISU, Jandarmeriei, Penitenciarului și Centrului Militar.

Din cei 190 de agenți economici contactați, 62 de agenți economici au fost prezenți la bursă și au oferit 792 de locuri de muncă din care 29 pentru persoanele cu studii superioare. Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt:

Industria mecanică – 339 locuri de muncă: operatori CNC, lăcătuș mecanic, montator subansamble, sudor, strungar, inginer automatist, inginer electromecanic.

Industria textilă – 121 locuri de muncă: confecționer asamblor articole textile, tricotor, cusător fețe încălțăminte, confecționer prelucrător în industria textilă.

Industria lemnului – 60 locuri de muncă: tâmplar, tapițer, maistru, lăcuitor lemn, programator.

Construcții  –  32 locuri de muncă: zidar, zugrav, dulgher.

Alte domenii  –  240 locuri de muncă: lucrător comercial, bucătar, barman, grădinar, vulcanizator ospătar, etc.

La bursă au participat 850 de persoane în căutarea unui loc de muncă din care 36 au fost angajați în ziua bursei. Din chestionarele completate de către agenții economici, a rezultat faptul că 282 de persoane au fost selectate în vederea participării la interviul pentru angajare.

Cu ocazia bursei, A.J.O.F.M. Satu Mare a prezentat și oferta locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul Eures, precum și oferta de formare profesională pentru anul 2017.

A.J.O.F.M. Satu Mare consideră că această bursă a fost de un real folos atât pentru agenții economici participanți, cât și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, sau care doresc să-și schimbe profesia. Agenția va răspunde cu promtitudine la orice solicitare a agenților economici de a organiza noi burse care să le permită acestora să-și gasească forța de muncă de care au nevoie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 7, 2017. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.