I.S.U. „Someş” Satu Mare desfăşoară controale şi activităţi preventive la lăcaşuri de cult şi mănăstiri

Premergător Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, Inspecția de Prevenire împreună cu echipaje din cadrul subunităților de pompieri ale Inspectoratului  pentru  Situații  de  Urgență „Someș” al județului Satu Mare desfăşoară controale, activităţi preventive și acțiuni de recunoaștere la lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești pentru a asigura reducerea riscului de incendiu la această categorie de obiective. 

Numărul mare de persoane prezente cu această ocazie în biserici, utilizarea lumânărilor și a candelelor aprinse pe timpul slujbei constituie un potențial pericol pentru siguranța credincioșilor. De aceea, obiectivele principale ale acestor acțiuni preventive sunt: depistarea neregulilor care pot favoriza producerea  unor situații  de urgență și creșterea nivelului de conștientizare în rândul  clerului și al enoriașilor cu privire la modul de comportare, intervenție și evacuare în cazul producerii unor situații de urgență.

Cu prilejul executării controalelor de prevenire, inspectorii urmăresc modul de exploatare a instalațiilor electrice, a sistemelor de încălzire și a coșurilor de fum, respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și existența și valabilitatea mijloacelor de primă intervenție (stingătoare, hidranți). O mare parte din neregulile depistate până în prezent au fost remediate pe timpul acțiunii de control, celelalte fiind sancționate cu avertismente, urmând a se lua măsuri de remediere în perioada imediat următoare. Pe lângă identificarea și înlăturarea neregulilor, specialiștii noștri au asigurat instruirea personalului monahal, astfel încât acesta să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor, punându-le la dispoziție materiale informative curinzând măsurile care trebuie respectate la lăcașurile de cult pe timpul sărbătorilor pascale.

Acțiunile de control și de recunoaștere în teren continuă și în zilele ce urmează, iar pe parcursul Slujbei de Înviere cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” vor avea misiunea de a  urmări respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la lăcașurile de cult din județ.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 12, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.