Interpretul Nicolae Mureșan, Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare

Joi, 20 aprilie, 2017, în sala de ședințe a Consiliului Local, a avut loc ședința cu un singur punct la ordinea zilei: acordarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare cunoscutului interpret de muzică populară Nicolae Mureșan. 

Consilierii locali, în absența celor de la ALDE, au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind acordarea acestui titlu, interpretului Nicolae Mureșan, cu prilejul împlinirii vârstei de 60 de ani și a 40 de ani de activitate pe tărâmul muzicii populare.

În expunerea de motive a proiectului inițiat de primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, și de grupul de consilieri ai PSD și consilieri ai PNL se precizează: ”Pentru activitatea îndelungată de carieră artistică a interpretului de muzică populară pe scenele din întreaga țară și nu numai, unde a reprezentat cu cinste și demnitate tradițiile și portul popular sătmărean, aniversarea celor patruzeci de ani de prestigioasă carieră artistică printr-un concert aniversar ce va avea loc în municipiul Satu Mare. Toate acestea ne onorează să propunem acordarea titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Satu Mare” interpretului de muzică populară Nicolae Mureșan”.

Emoționat, Nicolae Mureșan a mulțumit pentru acest titlu și a spus că: “S-a întâmplat atunci când Dumnezeu a rânduit această întâlnire a noastră” și i-a invitat pe toți consilierii locali să participe la spectacolul popular care va avea loc vineri, 21 aprilie pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare.

Nicolae Mureșan s-a născut în data de 15 martie în satul Bolda, comuna Beltiug, județul Satu Mare. A îndrăgit de mic copil muzica populară și a ajuns ca în anul 1985 să câștige locul 1 la Festivalul ”Floarea din grădină”, ocazie cu care grupul de dansatori din Solduba i-au încântat pe membrii juriului, cu dansul popular din zona Codrului și cu frumoasele costume populare autentice.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 20, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.