Delegație sătmăreană, prezentă în Apșa de Jos, Ucraina, la Ziua Bunei Vecinătăți

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, o delegaţie sătmăreană condusă de prefectul Darius Filip a participat la Ziua Bunei Vecinătăți din Apșa de Jos (Ucraina). Din delegație au mai făcut parte directorul de cancelarie Cecilia Marinescum managerul public Cristian Mariţa, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, ansamblul  ”Doruri Sătmărene”. 

Evenimentul aflat la a treia ediție a reunit români și ucrainieni de pe ambele maluri ale Tisei, alături de reprezentanți ai autorităților regionale și locale din România și Ucraina, într-o atmosferă de sărbătoare și bună dispoziție.

Ziua Bunei Vecinătăți s-a desfășurat în curtea școlii din Apșa de Jos, Ucraina, Scopul evenimentului îl reprezintă strângerea relațiilor de colaborare dintre administrațiile locale din Țara Maramureșului, Satu Mare și Transcarpatia.

Unul din cele mai importante momente a fost cel al semnării Protocolului de colaborare între Administrația de Stat a Regiunii Transcarpatia (din Ucraina) și Instituțiile Prefectului din județele Satu Mare și Maramureș.

Protocolul prevede acțiuni concrete de colaborare în perioada 2017/2018 atât în domeniul schimburilor culturale dar și în ceea ce privește proiecte de dezvoltare interregionale finanțate din fonduri europene.

Cu această ocazie a avut loc și un program artistic la care au participat Ansamblul „Doruri Sătmărene”, dar și ansambluri românești din Ucraina și Maramureș.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 24, 2017. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.