Infracționalitatea din municipiul Carei a scăzut cu 20% față de anul trecut

În data de 25 aprilie 2017, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Carei s-a desfășurat ședința lunară a Autorității Teritoriale de Ordine Publică din județul Satu Mare. Ședința, condusă de președintele ATOP Veron Andrei, a avut la ordinea de zi dezbaterea privind modul în care se implică primăriile în asigurarea climatului de siguranță a cetățenilor, relația dintre Primărie și Poliție și situația autorizării din punct de vedere al Inspectoratului Pentru Situații de Urgență a instituțiilor de învățământ.

La ședință au participat subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, șefii IPJ, IJJ, ISU, consilieri județeni, primarul municipiului Carei, Kovács Eugen, primarii și șefii de post din comunele Andrid, Berveni, Cămin, Căpleni, Ciumești, Foieni, Moftin, Petrești, Pișcolt, Sanislău, Tiream și Urziceni.

Din informările prezentate la ședință de către primarii și șefii de post din comunele mai sus menționate, precum și de autoritățile prezente au reieșit următoarele probleme: datorită faptului că în satele aparținătoare comunelor și municipiul Carei a crescut numărul de camere de supraveghere, chiar dacă acesta nu este suficient, s-a constatat o scădere a infracționalității în Carei cu 20% mai puțin decât anul trecut.

S-a constatat o îmbunătățire a activității de pază în comune realizată de către primării în colaborare cu organele de poliție, realizându-se și o supraveghere în stradă privind circulația rutieră. A reieșit o bună colaborare între primari și șefii de post. În același timp există probleme privind întreținerea sediilor unor sedii de Poliție.

Referitor la situația autorizării din punct de vedere ISU a instituțiilor de învățământ, până în prezent au fost eliberate avize pentru majoritatea școlilor din zonă, urmând ca și școlile cu avize mai vechi din 2008-2009, precum cea din Pișcolt, să fie revizuite.

S-a făcut propunerea ca alveolele de pe drumurile naționale, de la ieșirea din localități, să fie desființate, ele nemaifiind necesare pentru că autovehiculele ies din localități cu viteze de 50 km/h.

Reprezentantul IJJ a cerut celor prezenți să fie invitați la evenimentele mari organizate în comune, pentru asigurarea ordinei publice și prevenirea actelor antisociale. De asemenea, urmează să se desfășoare o serie de activități în școli, în cadrul Programului ”Școala altfel” la care și IJJ dorește să participe cu programe educative de prevenire pentru elevi.

Șeful IPJ Satu Mare a precizat că localitățile din județul Satu Mare au o bună acoperire video și că este important ca numărul camerelor de supraveghere să fie cât mai mare, iar problemele de competență IPJ le va rezolva direct cu cei prezenți după caz.

În încheiere, subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas a apreciat pozitiv activitatea prezentată de primarii și șefii de post din jurul Careiului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 25, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.