A avut loc ședința ordinară pe luna aprilie a Colegiului Prefectural Satu Mare

În data de 26 aprilie, 2017, în sala mică de ședințe de la Palatul Administrativ s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Prefectural Satu Mare pe luna aprilie 2017. Ședința a fost condusă de prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, împreună cu subprefectul Altfatter Tamas și directorul de cabinet al Instituției Prefectului, Cecilia Marinescu.

La primul punct de pe ordinea de zi, comisarul șef Doru Lungu, șef al Serviciului Județean Anticorupție Satu Mare, a prezentat Obiectivele generale și specifice în noua Strategie națională anticorupție 2016-2020.

La următorul punct al ordinii de zi, directorul executiv al Direcției Silvice Satu Mare, Marcel Forțiu, a prezentat o informare privind campania de împăduriri din primăvara anului 2017 ”Luna plantării arborilor”, ediția 15 martie – 15 aprilie 2017.

Din partea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare și Comisia mixtă alcătuită din ordinul Prefectului, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Dumitru Pintea, a prezentat o informare privind rezultatele controalelor efectuate în această perioadă.

Comisarul șef Doru Lungu a spus că în munca Serviciului Județean Anticorupție Satu Mare, unul din obiectivele principale se referă la prevenirea fenomenului prin instruiri, campanii de conștientizare a populației, precum și promovarea în relațiile dintre oameni a integrității și a profesionalismului în toate domeniile de activitate. Cetățenii pot sesiza problemele ce apar  la sediul instituției de pe strada Bujorului, nu numai miercuri între orele 12.00 și 15.00 când este program cu cetățeniim, ci și în alte zile. Comisarul șef Doru Lungu a făcut apel la instituțiile de învățământ pentru ca în cursul săptămânii ”Școala altfel” să integreze în program și întâlniri cu lucrătorii SJA Satu Mare.

Directorul Direcției Silvice Satu Mare, Marcel Forțiu a arătat că între 15 martie și 15 aprilie s-a desfășurat și la Satu Mare campania de împăduriri în cadrul căreia s-a urmărit în principal creșterea suprafețelor împădurite prin plantarea de arbori precum și prin regenerare naturală care implică procedee și proceduri specifice, fiind și cea mai eficientă metodă. S-au făcut și completări la regenerări naturale, lucrări de întreținere a plantațiilor. S-a făcut și controlul anual al plantațiilor și pădurilor, reieșind că pădurile retrocedate nu sunt întreținute corespunzător, aici constatându-se tăieri abuzive.

Din partea Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor, directorul adjunct Dumitru Pintea a prezentat raportul din care a reieșit că au fost verificate 559 de unități de producție și comercializare a produselor alimentare, precum și mijloacele de transport a produselor. S-a efectuat 8.943 de examene de trichineloză, descoperindu-se un singur caz pozitiv la Tășnad. S-au aplicat 24 de sancțiuni, 11 avertismente, 13 amenzi în valoare de 17.500 lei, s-au reținut 271 kg carne și produse în valoare de 2.750 de lei. Nu au fost semnalate evenimente deosebite, fiind verificate în același timp și piețele agro-alimentare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 26, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.