Centrul Militar Județean Satu Mare a celebrat Ziua Veteranilor de Război

Prefectul Darius Filip a participat vineri, 28 aprilie 2017 la manifestarea organizată de către Centrul Militar Județean Satu Mare în vederea celebrării Zilei Veteranilor de Război. În cadrul evenimentului reprezentantul Guvernului în teritoriu a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.

„Din tinerețea dumneavoastră presărată pe câmpurile de luptă a răsărit și răsare în permanență pacea de care se bucură de mai bine de 70 ani această lume, chiar dacă războaiele nu au încetat nici o clipă să o amenințe, iar de multe ori chiar să își facă simțită prezența, dar, din fericire, dacă se poate spune așa, doar la nivel local și regional.
Ziua care vă este consacrată în calendar are și trebuie să aibă rezonanță în conștiințele și inimile noastre nu doar astăzi, ci în toate zilele anului.

Nu numai astăzi trebuie să vă fim recunoscători pentru ceea ce ați făcut pentru țară. Nu numai astăzi trebuie să vă mărturisim dragostea noastră. Nu numai astăzi trebuie să vă mulțumim pentru modul eroic în care v-ați pus viața în slujba vieții generațiilor viitoare. Adică a vieții noastre, care vă suntem copii și nepoți.

Avem obligația morală să vă fim recunoscători tot timpul, să vă oferim zilnic dovezi de dragoste, să vă mulțumim în fiecare ceas pentru faptul că existați.
Dumneavoastră sunteți chipul viu al istoriei țării. Și chiar al istoriei lumii. Iar în fața istoriei nu poți veni decât cu emoție și cu recunoștință. Acestea sunt sentimentele care mă încearcă în momentul de față.

Este o mare bucurie și, totodată, o onoare pentru mine, ca într-un astfel de moment, să vă urez, dragii noștri veterani, în numele tuturor angajaților Ministerului de Interne, precum și în nume personal, viață lungă și multă sănătate. La Mulți Ani!”

Totodată, cu acest prilej, prefectul Darius Filip a transmis un scurt mesaj din partea Instituţiei Prefectului Judeţul Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 28, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.