Artiștii plastici Ardelean Anton, Bakos Károly și Katona Andrea vă invită la expoziție de arte vizuale joia viitoare

Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Municipal Satu  Mare și Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare, vă invită să luați parte joi, 11 mai 2017, ora 16.00 la vernisajul expoziției de arte vizuale în Galeria de Arte Plastice a Primăriei Municipiului Satu Mare. Expun membrii Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare: Ardelean Anton, Bakos Károly și Katona Andrea.

Programul artistic este asigurat de Lihet Antonia și Oros Teodora, cursanții Școlii de Arte Satu Mare, pregătiți de prof. Keresztes Cătălin.

Va modera Varga Maria. Expoziția este deschisă între 11 mai 2017 – 21 iunie 2017.

Ardelean Anton s-a născut în 14.02.1958 la Livada, județul Satu Mare. A studiat la Școala Generală Livada, Liceul Industrial Satu Mare, Politehnica Cluj – Facultatea de Autovehicule rutiere și mașini agricole, fiind repartizat după absolvire în 1984 la SMA Moftin. După revoluție înființează firma de familie SC ABAgroprod Srl până în prezent care se ocupă de producția agricolă vegetală pe 320 ha. Este pasionat de muzică și pictură din copilărie, scânteia fiind aprinsă în copilărie de pictorii Podolyák Vilmos, fost vecin, și Fodor Kálmán, fost profesor de desen în școala generală. Este autodidact în artele vizuale. Din 2016 se înscrie în Asociația Artăștilor Plastici Satu Mare, participând la expozițiile colective din Satu Mare, Carei, Cluj Napoca, Debrecen. Pictează în ulei natură statică cu flori și peisaje urbane.

Este prima sa expoziție personală.

Bakos Károly Sámuel s-a născut la Satu Mare, pe 17 octombrie 1960. Între 1987 și 1990 a învățat la Școala de Arte Satu Mare. Între 1991 și 1997 a lucrat ca profesor de desen. Din 1992 este membru al Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, participând la toate expozițiile colective. A avut expoziții personale la Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureș, Fehérgyarmat, Csenger, Nyíregyháza, Gyöngyös, Debrecen. Lucrările sale au apărut în expozițiile colective de la Satu Mare, Tășnad, Baia Sprie, Nyiregyhaza, Csenger, Fehergyarmat.

Picturile sale în ulei se împart ăîn două categorii. Una, este reprezentată prin stil clasic, sunt lucrările pictate mai de demult, lacuri, suprafețe de ape, râuri, cu atmosferă liniștită, fără contraste tari. Recent și-a dezvoltat un stil nou, mai abstract. Apar femei, instrumente de muzică, combinația instrumentelor cu corpul uman, metamorfoza muzică-uman, domină contururile umplute cu culori în pete largi, simbolizând femeia.

Katona Andrea Carmen s-a născut la Satu Mare pe 2 august 1976. Este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici din Satu Mare din 2016. Din 2015 este elevă la Școala de Arte Satu Mare. A participat la Festivalul Şanselor Tale, concurs naţional de pictură şi grafică în 2015, concursul naţional de artă plastică Ion Irimescu în 2016, concursul naţional de grafică ”Puzzle figurativ” în 2016. A avut lucrări în expoziții la Satu Mare, Carei, Debrecen, Cluj. Realizează lucrări de grafică și pictură în ulei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 5, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.