Manifestări diverse organizate în municipiul Carei cu ocazia Zilei de 9 Mai

Direcția de Cultură și Sport a Municipiului Carei a organizat marți, 9 mai 2017, de la ora 10.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Municipiul Carei un moment omagial dedicat Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei. 
În cadrul manifestărilor a luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a municipiului Carei, care a vorbit despre însemnătatea zilei de 9 Mai, după care a fost oficiat un Te Deum.
Au fost depuse apoi coroane în memoria eroilor căzuți în lupta pentru obținerea Independenței de Stat a României din partea Primăriei municipiului Carei, Veteranilor de război și cadrelor militare în rezervă, Subunităților M.A.I., PSD, ALDE, PNL, Asociației Foștilor Refugiați Carei, Despărțământului Astra Carei, Asociației Unirea 2009 Carei, Asociației de pensionari Castelanii Seniori 2015, precum și flori de către clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Carei, respectiv clasa I de la Școala Gimnazială Nr. 3 Carei.
Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic prezentat de solistele Daiana Cășuț și Denisa Vasile, acompaniate la vioară de prof. Adrian Pașca.
După manifestare, la bustul Regelui Ferdinand, Adrian Ștefănuți a evocat personalitatea Majestății Sale, după care au fost depuse coroane și jerbe de flori din partea Primăriei municipiului Carei, PNL, Despărțământului Astra Carei și Asociației Foștilor Refugiați Carei.
În jurul orei 11.00, în Parcul Dendrologic a avut loc tăierea simbolică a panglicii care a inaugurat proiectul Europa la ea acasă – Actori reprezentativi din țările Uniunii Europene.
Tot în aceeași zi, Dragoș Georgescu, director al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și membru al Fotoclubului „Vasile Vénig László” Carei a fost anunțat câștigător al concursului de fotografie „10 ani de Uniunea Europeană”: UE înseamnă libertate!, organizat de Centrul Regional Transilvania de Nord – Cluj Napoca.
Acesta a fost prezent în Parcul Central din Cluj Napoca, unde au fost expuse fotografiile câștigătorilor.
Luni, 8 mai 2017, cu prilejul aniversării zilei de 9 Mai, la Biblioteca Municipală Carei a avut loc o nouă oră de istorie altfel. Invitatul bibliotecii, istoricul, profesorul și scriitorul Ioan Ciarnău, a dezvăluit elevilor clasei a XI-a D, de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei, însoțiți de doamna profesoară Viorica Tomai, cele trei semnificații pe care această zi le are pentru poporul român. Interesul pentru discursul domnului profesor a fost intensificat de copia sabiei lui Ștefan cel Mare pe care invitatul nostru a adus-o din colecția personală pentru a o prezenta elevilor.
Evenimentul a fost marcat și printr-o expoziție de carte dedicată acestei zile speciale realizată de bibliotecara Daniela Vidican, cea care a și organizat această întâlnire.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 9, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.