Robert Cazanciuc, propus pentru funcţia de ministru al justiției

Premierul Victor Ponta i-a anunţat, joi, pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii că îl propune pe Robert Cazanciuc, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, în funcţia de ministru al Justiţiei.

2012_07_26_robert cazanciuc secretar general mae 3_rsz"Am solicitat, şi plenul CSM a fost de acord, ca pe ordinea de zi să se regăsească şi cererea de demisie din magistratură a domnului Cazanciuc. Cererea a fost aprobată. Această aprobare a CSM se trimite către preşedintele României pentru a se emite decretul de eliberare din funcţie, după care voi face propunerea de numire în funcţia de ministru al Justiţiei", a spus Ponta. Acesta a mai precizat că l-a sunat pe preşedintele Traian Băsescu pentru a-i comunica propunerea şi că acesta nu a avut obiecţii. "Astăzi de dimineaţă l-am sunat pe preşedinte pentru că preşedintele trebuie să accepte cererea de numire în funcţie. L-am informat, nu a avut niciun fel de obiecţie", a mai declarat Ponta.

Cine este Robert Cazanciuc?

În vârstă de 41 de ani, Robert Cazanciuc şi-a început cariera profesională în anul 1995, în urma absolvirii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. Până în anul 1998 a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria SAI, responsabil cu supravegherea urmăririi penale. A absolvit în 1996 şi Institutul Naţional al Magistraturii. Din 1998 Robert Cazanciuc s-a transferat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie unde a lucrat timp de doi ani ca procuror în cadrul Biroului pentru relaţia cu mass-media. În această calitate a contribuit la constituirea primului birou de relaţii cu presa – ca structură distinctă – în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie. Din 2000 până în 2001 a fost purtător de cuvânt al aceluiaşi Parchet, elaborând în această perioadă primul ghid de relaţii cu presa al Ministerului Public din România. În perioada 2001-2004 Robert Cazanciuc a fost director general şi apoi subsecretar de stat în cadrul Corpului de Control al Primului Ministru al României. Ca subsecretar de stat a coordonat echipa de elaborarea Acordului de cooperare administrativă cu OLAF. În 2004 a fost numit secretar de stat la Departamentul Implementare Programe şi Ajustare Structurală, calitate în care a elaborat şi susţinut, în relaţia cu instituţiile Uniunii Europene, planurile de acţiune care au vizat implementarea angajamentelor asumate de România. Departamentul a urmărit şi verificat modul de implementare a programelor finanţate de către Banca Mondială.

În anul 2005 Robert Cazanciuc a fost director general adjunct la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Apoi, până în 2008, a fost procuror şef al Biroului pentru relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În 2009 Robert Cazanciuc a absolvit şi Masterul de Securitate judiciară al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. De asemenea, a beneficiat de câteva cursuri de formare şi vizite de studiu în Franţa, Germania şi Statele Unite ale Americii.

Robert Cazanciuc a predat Comunicare şi relaţii publice la Şcoala Naţională de Grefieri şi la Institutul Naţional al Magistraturii din 2007 până în 2009. În 2007 a fost responsabil pentru formarea purtătorilor de cuvânt magistraţi în relaţiile cu mass-media, susţinând 12 seminarii cu participarea unui număr de 250 magistraţi.

Realitatea.net

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 11, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.