Acțiuni desfășurate de polițiști pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere

În baza unui Plan de acțiune aprobat de inspectorul general al Poliției Române, care se derulează la nivel național, polițiștii sătmareni acționează pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică și pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere.

Întrucât consumul de alcool la volan constituie una din cauzele generatoare de accidente rutiere, în această dimineată, în intervalul orar 06.00-09.00, echipaje ale poliției rutiere au efectuat controale pe această linie în mai multe puncte filtru din județ. Conducătorii auto opriți pentru control au testați cu aparatul etilotest, iar în funcție de rezultatul indicat de aparat, au fost dispune măsurile legale.

Pe lângă testarea alcoolscop, cu ocazia controlului, au fost verificate toate  aspectele ce țin de siguranța traficului rutier și pe care participanții la trafic sunt obligați să le respecte, astfel că toate abaterile constatate au fost sancționate ca atare.

În cele trei ore de acțiune, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 3900 și au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 3 permise de conducere. Au mai fost retrase și două certificate de înmatriculare pentru lipsă ITP și dotarea autovehiculului cu lumini de altă intensitate decât cele omologate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 12, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.