Agricultura județului este sub ape

Cantitatea precipitațiilor din acest an a bătut recordul ultimilor ani în județul Satu Mare. În ianuarie au căzut 55,8 l/m², în februarie 45,8 l/m², iar recordul lunii martie este de 175 l/m². În martie, deci, a căzut o cantitate de precipitații cu 100 de litri mai mare decât nivelul normal din această perioadă.

 

Teren-inundatConform datelor de mai sus, față de media anuală, ianuarie a adus cu 12,7l mai mult, februarie cu ”doar” 4l pe metrul pătrat. Acest fenomen e valabil și în cazul lunii aprilie, căci în prima săptămână au căzut deja 25l/m².

 

În județ, toamna trecută s-au semănat 28.600 ha de grâu, 3.900 ha de triticale, 2.200 ha de orz și aceeași cantitate de rapiță. Aceste plante se pare că încă rezistă apei, se presupune că din cauza secetei de anul trecut. Însămânțarea de primăvară însă este în pericol, fiindcă, în cazul în care acesta în trei-patru săptămâni nu are loc, agricultura județului va suferi daune mari, spun surse ale Direcției Agricole. Potrivit acelorași surse, situația se prezintă mai bine în zona Careiului, unde permeabilitatea solului chiar îi îndeamnă pe agricultori la muncă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 11, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.